Redactia.ro
Home » Știri » Cum arată copilul care, la 10 ani, cântărește 200 de kilograme

Cum arată copilul care, la 10 ani, cântărește 200 de kilograme

GALERIE FOTO (3) La doar 10 ani, un băiat din Pakistan cântărește 200 de kilograme, fiind considerat cel mai gras copil din lume. Mohammad Abrar l-a eclipsat pe Arya Permana, un băiat din Indonezia, care acum 3 ani - pe când avea vârsta de acum a pakistanezului - cântărea 190 de kilograme. La naștere, Mohammad Abrar cântărea doar 2,7 kilograme, dar la 6 luni a început să ia proporții. Mama, Zareena Yasmeen, spune că foamea fiului ei este permanentă și a mâncat mereu de cinci ori mai mult decât frații lui. Copilul a fost diagnosticat cu obezitate morbidă. Medicii spun că viața lui este în pericol în fiecare clipă, având inima învelită într-un strat gros de grăsime. Deși are doar 10 ani, Mohammad Abrar conștientizează că este într-o situație foarte delicată și vrea să slăbească urmând indicațiile medicilor.

La doar 10 ani, un băiat din Pakistan cântărește 200 de kilograme, fiind considerat cel mai gras copil din lume.

Mohammad Abrar l-a eclipsat pe Arya Permana, un băiat din Indonezia, care acum 3 ani – pe când avea vârsta de acum a pakistanezului – cântărea 190 de kilograme.

La naștere, Mohammad Abrar cântărea doar 2,7 kilograme, dar la 6 luni a început să ia proporții. Mama, Zareena Yasmeen, spune că foamea fiului ei este permanentă și a mâncat mereu de cinci ori mai mult decât frații lui.

Copilul a fost diagnosticat cu obezitate morbidă. Medicii spun că viața lui este în pericol în fiecare clipă, având inima învelită într-un strat gros de grăsime.

Deși are doar 10 ani, Mohammad Abrar conștientizează că este într-o situație foarte delicată și vrea să slăbească urmând indicațiile medicilor.

Citește și: Care este greutatea ideală în funcție de vârstă

Ce este obezitatea morbidă

Obezitatea de grad 3, denumita si obezitate morbida, este o problema de sanatate grava. Ea Apare în urma acumularii exagerate de kilograme in plus. Pacientii care sufera de obezitate morbidă întampină dificultăți la realizarea activitatilor banale precum mersul.

Obezitatea este o afecțiune medicală de nutriție și metabolism (schimb de materii). În care grăsimea corporală se acumulează în exces, astfel încât poate avea un efect advers, negativ asupra sănătății. Ducând la o speranță de viață redusă și/sau probleme de sănătate. Oamenii sunt considerați obezi atunci când indicele de masă corporală (IMC). O mărime obținută prin împărțirea greutății unei persoane, exprimată în kilograme, la pătratul înălțimii acelei persoane, exprimată în metri, este mai mare de 30 kg/m2.

Obezitatea crește riscul de diverse afecțiuni. În special boli de inimă, diabet de tip 2, apnee obstructivă de somn. Anumite tipuri de cancer, osteoartrită și astm. În cele mai multe cazuri, obezitatea este provocată de o combinație dintre un consum excesiv de calorii, lipsa activității fizice și o predispoziție genetică. În anumite situații, cauzele principale sunt genele, afecțiunile endocrine, medicamentația sau afecțiunile psihice. Există puține dovezi ce susțin punctul de vedere conform căruia anumite persoane obeze mănâncă puțin, însă se îngrașă din cauza metabolismului lent; în medie, persoanele obeze consumă mai multă energie decât cele slabe, dată fiind energia necesară pentru a susține o greutate crescută.

Tratament

Dietele și activitatea fizică sunt principalele ajutoare în tratamentul obezității. Calitatea regimului alimentar poate fi îmbunătățită prin reducerea consumului de alimente calorice. Cum sunt cele bogate în grăsimi și zaharuri, și creșterea consumului de fibre alimentare. Se pot lua medicamente împotriva obezității pentru a diminua apetitul sau a bloca acumularea grăsimii. Împreună cu o dietă potrivită. În cazul în care dieta, activitatea fizică și medicamentația nu sunt eficiente, se poate apela la un balon gastric pentru scăderea în greutate, sau la operație pentru a reduce volumul stomacului și/sau lungimea intestinelor, ducând astfel la instalarea mai rapidă a stării de sațietate și la o capacitate redusă de absorbție a substanțelor nutritive din alimentație.

Citește și: Greutatea ideală în funcție de înălțime. Află dacă trebuie să mai slăbești sau să mai pui pe tine câteva kilograme!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini