Redactia.ro
Home » Sport » Cum arată costumul minune al înotătorilor. Toți cei care l-au purtat au scos un timp mai bun decât David Popovici

Cum arată costumul minune al înotătorilor. Toți cei care l-au purtat au scos un timp mai bun decât David Popovici

GALERIE FOTO (2)

David Popovici este noul împărat al natației mondiale, așa cum îl numește presa internațională. Românul, în vârstă de 17 ani, este deja comparat cu ”monstrul” natației mondiale, americanul Michael Phelps, chiar de antrenorul acestuia. David Popovici a reușit la Roma cele de-al treilea timp din istoria probei. ”E un timp foarte bun. Am coborât, cum voiam, sub 1 minut 43. Nu mi-am propus neapărat un anumit timp pentru această cursă, dar cred că am reuşit exact ce voiam”, a declarat sportivul.

David Popovici, comparat cu americanul Michael Phelps

David Popovici a fost comparat cu americanul Michael Phelps, chiar de antrenorul acestuia. Americanul este sportivul cu cele mai multe medalii olimpice – 28, dintre care 23 de aur. Românul de 17 ani este comparat cu el chiar de antrenorul marelui campion.

”Îmi aminteşte de Michael Phelps tânăr, pentru că au o construcţie fizică asemnătoare. I-am spus lui Michael aseară, la cină, că va încerca să scoată 1:42”, a spus Bob Bowman, antrenorul lui Michael Phelps.

Cum arată costumul minune al înotătorilor

„Reducerea rezistenței la înaintare” era facilitată atât în cazul lui Phelps, cât şi al deţinătorului recordului mondial, Paul Biedermann, de echipamente special. Acestea sunt interzise în prezent. Totul s-a întâmplat după ce Phelps a fost învins chiar la Roma, în 2009, de Bierdermann. La scurt timp după competiția respectivă, costmul minune al înotătorilor a fost interzis.

Campionul din Germania a făcut un experiment, în care a sărit în apă cu costum şi fără. Rezultatul: a ajuns cu 4,3 metri mai departe îmbrăcat în costumul-minune. ”E o diferenţă uriaşă. În momentul în care aluneci, simţi că nu te mai opreşti niciodată”, spunea Paul. Timpul obținut de David Popovici este cel mai bun din istorie, fără costum special.

M-am luptat ca de la rechin la rechin şi, da, sunt unul dintre rechini acum”, a spus David Popovici, dublu campion European.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: