Redactia.ro
Home » Știri » Cum arată „OZN-ul” care i-a lăsat mască pe inspectorii RAR. Ce viteză poate atinge bolidul exclusivist

Cum arată „OZN-ul” care i-a lăsat mască pe inspectorii RAR. Ce viteză poate atinge bolidul exclusivist

GALERIE FOTO (4)

Cum arată „OZN-ul” care i-a lăsat mască pe inspectorii RAR. Ce viteză poate atimge bolidul exclusivist. Inspectorii RAR au rămas mască atunci când au văzut „OZN-UL” unui șofer. Un proprietar i-a luat prin surprindere pe cei de la Registrul Român Auto Grivița, după ce a venit cu un vehicul fabricat în 1953.

Cum arată „OZN-ul” de la RAR

Inspectorii RAR au rămas mască, după ce un proprietar s-a prezentat cu un vehicul mai puțin obișnuit, pentru obținerea vizei tehnice, necesare circulației pe drumurile publice. Mulți ar spune că este un OZN, însă este vorba despre un triciclu motorizat fabricat în 1953. Inginerii spun că este vorba despre o adevărată ”legend”, ținând cont că, cel mai probabil, este un model unicat la noi în țară. Are două roți directoare în față și una singură în spate care face și tracțiunea, iar după spusele constructorului poate să atingă viteza maximă de 80 km/h. Este prima variantă a scuterului cu cabină, realizat de celebrul constructor german de avioane din al Doilea Război Mondial. Reprezentanții RAR Grivița au dat detalii pe contul oficial de Facebook al instituției.

Ce spun inspectorii de la RAR

La sediul R.A.R. din Calea Griviței am avut plăcuta surpriză să întâlnim o legendă „micro” a autovehiculeor pe trei roți, un Messerschmitt KR175. Este prima variantă Kabinenroller (în traducere adaptată – scuter cu cabină – n.r.) a celebrului constructor german de avioane din al Doilea Război Mondial, care și-a făcut debutul în 1953, urmând ca în 1956 să fie înlocuit cu varianta KR200.

Denumirea „scuterului” vine de la motorul său unicilindru de 175 cmc, în doi timpi, care dezvoltă 11 CP și un cuplu motor maxim de 12,75 Nm. Are două roți directoare în față și una singură în spate care face și tracțiunea, iar după spusele constructorului poate să atingă viteza maximă de 80 km/h. Un detaliu important pentru modelul de față este că vopseaua este cea autentică.”, se arată în comunicatul transmis de reprezentanții RAR.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: