Redactia.ro
Home » Știri » Cum îți reduci factura la electricitate: „Folosiți întotdeauna un capac și economisiți 60 kWh pe an”

Cum îți reduci factura la electricitate: „Folosiți întotdeauna un capac și economisiți 60 kWh pe an”

Cum îți reduci factura la electricitate: „Folosiți întotdeauna un capac și economisiți 60 kWh pe an”

Iată câteva sfaturi despre cum să îți reduci drastic factura la electricitate. Încearcă să ții cont de ele dacă vrei să scoți mai puțini din buzunar.

Cum să îți reduci factura la electricitate: „Folosiți întotdeauna un capac și economisiți 60 kWh pe an”

Electrocasnicele din bucătărie reprezintă 30% din consumul total de energie.

„Consumul de energie dintr-o bucătărie cu dotări comune reprezintă 30% din totalul energiei pe care o consumăm acasă. Iar proporția poate fi și mai mare dacă, de exemplu, pentru apa caldă este utilizat un boiler electric sau încălzitor de apă instant”, se arată într-un comunicat emis de compania E.On.

De asemenea, compania a ținut să menționeze că există câteva măsuri simple care ne pot ajuta să economisim anual cel puțin 170 kWh. Plita și cuptorul electric ocupă primele două locuri în topul aparatelor care consumă cel mai mult, circa 445 kWh pe an, a relatat ziare.com. Recomandările sunt:

  • Alegeți întotdeauna oala potrivită pentru dimensiunea zonei de gătit;
  • Folosiți întotdeauna un capac și economisiți 60 kWh pe an;
  • Folosiți funcția de aer circulant, economisiți mai mult de 20 la sută energie în comparație cu funcția de încălzire de sus și de jos și cu preîncălzire;
  • Folosiți căldura reziduală a cuptorului când este posibil. Dacă evitați şi preîncălzirea, puteți economisi 60 kWh pe an;
  • Scoateți tăvile care nu sunt necesare, acestea consumă energie degeaba, pentru că trebuie încălzite;
  • Rețineți că, pentru încălzirea unor cantități mici de alimente, cuptorul cu microunde este mai eficient. Însă, pentru cantități de peste 250 mg/ml, aragazul și cuptorul sunt mai economice decât cuptorul cu microunde.

Becurile care umflă facturile la energie

 

Toți românii trebuie să știe că și becurile umflă facturile de energie electrică. Specialiștii în energie atrag atenția că becurile cu led sunt mult mai eficiente, chiar dacă prețul unuia este mare mare față de un bec classic. Becul normal consumă în jur de 100 Watts, în timp ce becul cu led consumă doar între 3 și 20 Watts.

Totodată, românii trebuie să știe că becurile cu led sunt de 30 de ori mai durabile decât cele clasice.

„O nuanță caldă, 2700 de kelvin, este potrivită în zonele unde te odihnești, mai simplu, în zonele unde stai să citești, să dormi, să te liniștești. Și varianta de lumină neutră, care este mai puternică. Asta în zona de lucru, dacă vrei să gătești, dacă vrei să stai cu prietenii”, a potrivit unui specialist în electricitate, intervievat de PRO TV.

Pentru baie, hol sau balcon, specialiștii recomandă becurile cu senzori. Românii trebuie să fie atenți la indicațiile pe ambalajul becurilor, pentru a le alege pe cele cu un consum mai mic.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: