Redactia.ro
Home » Știri » Cum poți face diferența între hamsii și șprot. Așa nu vei fi păcălit de către comercianții de pe litoral

Cum poți face diferența între hamsii și șprot. Așa nu vei fi păcălit de către comercianții de pe litoral

sprot versus hamsii

Atunci când ești pe litoral și vrei să te bucuri de fructe de mare proaspete, este important să poți face diferența între diferitele specii de pești. În special, hamsiile și șproțul pot părea asemănătoare, dar există câteva caracteristici distincte care te pot ajuta să le deosebești. În acest articol, vom oferi câteva sfaturi utile pentru a identifica diferența între hamsii și șproț, astfel încât să nu fii păcălit de către comercianți.

Cum poți face diferența între hamsii și șprot. Așa nu vei fi păcălit de către comercianții de pe litoral

Mărimea: Unul dintre factorii cheie în diferențierea dintre hamsii și șproț este mărimea lor. Hamsiile sunt de obicei mai mari decât șproțul, ajungând la aproximativ 10-15 cm în lungime, în timp ce șproțul este mult mai mic, de aproximativ 6-8 cm. Deci, atunci când examinezi peștele, compară dimensiunile pentru a determina specia.

Forma corpului: Hamsiile și șproțul au forme diferite ale corpului. Hamsiile au un corp mai alungit, cu o formă mai subțire, în timp ce șproțul are un corp mai rotunjit și mai scurt. Observă conturul și silueta peștelui pentru a face o distincție clară între cele două specii.

Coloarea: Culoarea este un alt aspect important în identificarea diferențelor. Hamsiile au de obicei o culoare mai închisă pe spate și mai deschisă pe abdomen, având o nuanță argintie. În schimb, șproțul are o culoare uniformă, mai deschisă, cu o tentă argintie sau verde-argintie. Compară culorile peștilor pentru a determina specia corectă.

Detaliile pe care trebuie să le știi pentru a face diferența dintre hamsii și șprot

Solzi și înotătoare: Detaliile solzilor și ale înotătoarelor pot oferi indicii suplimentare în distingerea dintre hamsii și șproț. Hamsiile au solzi mai mari și mai vizibili pe corp, în timp ce șproțul are solzi mai mici și mai puțin vizibili. Există și alte diferențe anatomice subtile între hamsii și șproț. De exemplu, hamsiile au o gură mai mare și ochi mai mari în comparație cu șproțul.

Pentru a evita să fii păcălit atunci când cumperi sau savurezi pește pe litoral, este important să poți face diferența între hamsii și șproț. Mărimea, forma corpului, culoarea, solzii, înotătoarele și caracteristicile anatomice sunt indicii importante pentru identificarea corectă a speciei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini