Redactia.ro
Home » Știri » Cum poţi obliga furnizorul de căldură să-ţi plătească facturile la curent

Cum poţi obliga furnizorul de căldură să-ţi plătească facturile la curent

Cum poţi obliga furnizorul de căldură să-ţi plătească facturile la curent

Iată cum poți obliga furnizorul de căldură să îţi plătească facturile la curent, potrivit avocatului Adrian Cuculis. Despre ce este vorba.

Cum poţi obliga furnizorul de căldură să-ţi plătească facturile la curent

Românii care îngheață de frig în propriile case din cauza furnizorului de căldură în sistem centralizat îl pot obliga pe acesta să le plătească facturile la curent. Avocatul Adrian Cuculis a explicat pentru Antena 3 CNN cum facem să ne recuperăm banii și cum să procedăm.

„Oamenii nu ar trebui să stea înghețați în casele lor și ar trebui să primească apă caldă și căldură. În același timp, este pentru prima dată când se vorbește la modul serios la nivelul Bucureștiului de mai multe persoane. Ar putea să fie obligați furnizorii, respectiv furnizorul Termoenergetica, să plătească, bineînțeles, alături de Primăria Capitalei, toate facturile la curent, care oricum sunt astronomice”.

„În condițiile în care eu folosesc o sursă alternativă, tu ești obligat prin contract să-mi livrezi agentul termic și totuși nu o faci, va trebui cumva să plătești daunele materiale. Bineînțeles, aceste facturi la energie electrică și daune morale”, a explicat avocatul Cuculis.

Pașii prin care poți obliga furnizorul de căldură să-ți plătească facturile la curent

1. Notificaţi furnizorul de energie termică

„Fie facem noi notificare în nume personal și o transmitem pe de o parte către asociația de proprietari, deci pe persoană fizică, fie o facem în mod colectiv, prin asociația de proprietari”, a spus avocatul Adrian Cuculis.

2. Faceţi plângere la Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei 

„Puțină lume știe că ANRE-ul se ocupă și de acest agent termic, nu doar de facturi la energie electrică și gaze. ANRE-ul are, bineînțeles, obligația, exact ca în cazul celorlalte facturi de energie electrică, să dea un răspuns”, a mai menționat Cuculis.

3. Începeţi procedura de negociere individuală sau colectivă pentru plata de despăgubiri

„Tu, ca persoană fizică, nu poți să dai direct în judecată Termoenergetica, adică furnizorul și vă spun de ce. Contractul nu este semnat cu tine, în mod direct este semnat cu asociația. Și atunci, tu dai în judecată asociația, asociația merge mai departe și cheamă în garanție Termoenergetica”, a explicat acesta, potrivit Antena 3 CNN.

4. Acţiune în instanță

Cum poţi obliga furnizorul de căldură să-ţi plătească facturile la curent
Foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandru Dobre
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: