Redactia.ro
Home » Știri » Cum poți preveni durerile de spate?

Cum poți preveni durerile de spate?

Cum poți preveni durerile de spate?

Dacă durerile de spate s-au instalat deja, este recomandat să iei legătura cu medicul specialist pentru a primi un diagnostic corect și pentru a-ți fi tratată afecțiunea într-un mod corect. Dacă încă nu te confrunți cu astfel de disconforturi și dorești să previ apariția acestora, există câteva lucruri pe care le poți face. Descoperă, în cele ce urmează, câteva aspecte pentru prevenirea durerilor de spate.

Nu efectua mișcări care să pună presiune pe coloană!

Atunci când te ridici de pe scaun, este foarte important să te ridici drept, fără a te apleca în față. De asemenea, în momentul în care vrei să ridici o greutate de jos, precum un bagaj, este indicat să nu te apleci, căci astfel, greutatea bagajului va afecta în mod negativ sănătatea coloanei. Prin evitarea mișcărilor incorecte ce pun presiune pe coloană, vei putea evita cu succes posibilitatea de a te confrunta cu o hernie de disc

Transportă cumpărăturile și bagajele aproape de corp!

Atunci când ești nevoit să transporți bagaje sau obiecte grele, încearcă să le ții cât mai aproape de corp. Dacă încărcăturile pe care încerci să le transporți sunt mai departe de corp, atunci vei supune coloana vertebrală la un efort care nu îi va face bine. 

Adoptă o postură corectă în timp ce lucrezi!

Una dintre cele mai frecvente cauze ale afecțiunii de hernie de disc cervicala este reprezentată de postura incorectă în timp ce lucrezi, mai ales dacă este vorba de stat la birou, pe scaun, perioade îndelungate. Astfel, este foarte important să alegi un scaun care să susțină bine spatele și să te așezi confortabil, cu spatele drept. Dacă trebuie să petreci mult timp pe scaun, la birou, este recomandat să faci pauze dese, timp în care este indicat să te miști, să mergi, să faci mișcări de întindere și detensionare a mușchilor. 

De asemenea, mușchii gâtului ar trebui în mod regulat să fie în mișcare, astfel încât să fie evitată tensiunea resimțită în zona cervicală.  

Fă activitate fizică zilnic!

Este important să îți întărești spatele și să dezvolți mușchii abdominali suficient pentru a susține foarte bine coloana vertebrală și discurile intervertebrale, astfel încât acestea să nu fie supuse unei presiuni nerecomandate. Mergi zilnic pe jos, fă exerciții de gimnastică adecvate, lucrează mușchii spatelui și asigură-te că adopți un stil de viață sănătos. 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini