Redactia.ro
Home » Știri » Cum poți verifica dacă ai contract de muncă activ. Locurile în care patronii „uită” să îl înregistreze

Cum poți verifica dacă ai contract de muncă activ. Locurile în care patronii „uită” să îl înregistreze

În cadrul mediului de muncă, este esențial ca angajatorii să respecte legislația și să înregistreze corect contractele de muncă ale angajaților. Cu toate acestea, există situații în care angajatul are suspiciuni că al său contract de muncă nu a fost înregistrat corespunzător. În astfel de cazuri, este important să se acționeze prompt pentru a verifica legalitatea situației angajatorului.

Fenomenul în care contractele de muncă nu sunt înregistrate corespunzător persistă în unele sectoare, cu toate că munca la negru a cunoscut o scădere semnificativă în ultimii ani. Inspectorii de muncă încă descoperă situații în care angajatorii nu încheie contracte de muncă cu angajații sau o fac doar formal, fără să le înregistreze. În special în domeniul construcțiilor, astfel de practici sunt destul de des întâlnite, iar lucrătorii fără contract legal nu sunt întotdeauna conștienți de drepturile lor.

Patronii obișnuiesc să nu înregistreze contractele de muncă

Motivele pentru care patronii aleg să nu înregistreze contractele de muncă pot varia. Unii oferă angajaților beneficii suplimentare în schimbul muncii la negru, de exemplu, plăți în numerar sau alte avantaje financiare, evitând astfel plata taxelor și contribuțiilor la stat. Există și situații în care angajatorii încearcă să păcălească angajații, oferindu-le contracte de muncă neînregistrate, cu argumentul că acestea le-ar aduce mai multe beneficii financiare.

„Incidența cea mai ridicată este în domeniul construcțiilor. Și constatăm în ultima perioadă că numărul de zile pentru care un angajator îl folosește fără contract este din ce în ce mai redus, ceea ce este un aspect pozitiv. Totuși, acest lucru ne complică munca de identificare, pentru că aflăm că a lucrat într-o anumită unitate sau zonă după ce a plecat și de obicei nu îl mai găsim”, explică inspectorul-șef al ITM Olt, Cristian Ungureanu.

Cum verifici dacă ai contractul de muncă înregistrat

Pentru angajații care au suspiciuni că contractul lor de muncă nu este înregistrat corect, există posibilitatea de a verifica situația la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM). Procesul este simplu și eficient, iar angajatul trebuie să completeze un formular specific și să furnizeze CNP-ul său pentru a accesa baza de date. Răspunsul cu privire la starea contractului său de muncă este obținut în mod instantaneu.

„Obligația angajatorului este să înmâneze un contract de muncă la momentul încheierii acestuia, când se semnează de ambele părți. (…) Și acasă poți să-l studiezi în amănunt și să vezi că data începerii activității este la date de…. Automat, faptul că nu l-a înregistrat în REVISAL este un impediment, dar putem să-l corectăm, să-l înregistreze și mai târziu, cu sancțiunea de rigoare”, precizează șeful ITM.

Este important de menționat că angajații pot face sesizări anonime la ITM în legătură cu situația contractului lor de muncă. Această opțiune asigură confidențialitatea angajatului, iar inspectorii ITM nu dezvăluie angajatorului cine a făcut sesizarea.

„Foarte mulți ne sună și ne întreabă dacă au sau nu au contract, dar prin telefon e un pic mai complicat, pentru că trebuie să facă dovada că sunt ei și că nu le folosește altcineva CNP-ul. Și îi chemăm să vină cu buletinul la ghișeu”, adaugă Ungureanu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: