Redactia.ro
Home » Știri » Cum recunoști carnea de pui proaspătă? Cele trei indicii de care trebuie să ții cont atunci când mergi la cumpărături

Cum recunoști carnea de pui proaspătă? Cele trei indicii de care trebuie să ții cont atunci când mergi la cumpărături

carne de pui

Cei mai mulți dintre noi ne facem cumpărăturile de la supermarket, însă nu întotdeauna carnea expusă în frigidere este proaspătă. Iată cum poți recunoaște dacă carnea de pui pe care urmează să o achiziționezi este proaspătă și potrivită consumului. Detaliile cărora trebuie să le acorzi un plus de atenție.

Cum îți poți da seama dacă carnea de pui este proaspătă

Carnea de pui este una dintre cele mai consumate. Are puține calorii, este bogată în proteine, vitamine și minerale și poate face parte din meniul nostru zilnic. Însă, dacă aceasta nu este proaspătă poate reprezenta un real pericol pentru sănătatea celui care o consumă.

Nu ar trebui să achiziționați carne de pui dacă pe ambalajul în care este împachetat nu este expusă o etichetă în care este precizat clar termenul de valabilitate. În plus, carnea de pui ar trebui să fie gatită în 1-2 zile de la achiziționarea acesteia. Dacă nu intenționați să o gătiți pe loc, atunci cel mai bine ar fi să o congelați pentru a vă asigura că-și păstrează proprietățile.

Culoare, miros, textură, cei trei factori pe care trebuie să-i iei în calcul

Carnea de pui este proaspătă și poate fi consumată dacă are o culoare roz-deschis, pală sau chiar galbenă, cu grăsime albă strălucitoare. Dacă ea capătă o nuanță cenușie sau verde, iar grăsimea este închisă la culoare atunci acesta este un semn clar că ea nu mai este potrivită consumului.

Carnea proaspătă nu are niciun miros deranjant, în timp ce cea alterată emană un miros neplăcut. Și textura cărnii ne poate oferi indicii clare despre prospețime. Dacă bucata de pui este umedă la atingere și puțin alunecoasă atunci ea este proaspătă. Pe de altă parte, dacă este lipicioasă și moale atunci ar fi mai bine să o aruncați pentru a nu vă pune sănătatea în pericol. Așadar: culoarea, mirosul și textura sunt cele trei elemente de care trebuie să țineți cont atunci când cumpărați carne de pui.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini