Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Cum să afli codul PIN al cardului, dacă l-ai uitat. Metoda simplă pe care trebuie să o aplici

Cum să afli codul PIN al cardului, dacă l-ai uitat. Metoda simplă pe care trebuie să o aplici

De multe ori oameni ajung să își uite codul PIN al cardului bancar pe care îl folosesc, iar asta poate reprezenta o adevărată problemă. Din acest motiv am descoperit cea mai simplă metodă prin care puteți intra în posesia unui PIN nou, fără prea multe eforturi.

Poate fi destul de greu să memorezi atâtea coduri și parole, tocmai de aceea apar momente în care uitarea este inevitabilă. Din păcate, codul PIN al cardului bancar este cea mai uitată parolă, arată studiile. De aceea, este esențial să știi cum poți intra în posesia unui alt cod, fără să apară probleme de securitate.

Ce să faci dacă ți-ai uitat codul PIN al cardului

În momentul în care ajungi să îți tastezi de trei ori codul pin greșit la un bancomat sau ATM, cardul se va bloca automat, datorită securității. Acest lucru poate crea unele neplăceri pentru o persoană, mai ales dacă are nevoie să retragă urgent o anumită sumă de bani. Iată ce pași trebuie să urmezi dacă ți se întâmplă acest lucru.

Contactează call-center-ul băncii

Cea mai simplă și eficientă metodă de a recupera sau reseta codul PIN este să suni la call-center-ul băncii emitente a cardului. Numărul de telefon pentru call-center este, de obicei, tipărit pe spatele cardului sau pe site-ul web al băncii. Atunci când suni, vei fi ghidat printr-un proces de verificare a identității tale pentru a se asigura că ești titularul contului. Acest proces implică adesea furnizarea de informații personale și răspunsuri la întrebări de securitate. După confirmarea identității tale, operatorul call-center-ului îți va oferi instrucțiuni pentru a-ți schimba codul PIN.

Vizitează o agenție bancară

Dacă nu preferi să discuți la telefon sau ai dificultăți în a rezolva problema prin această metodă, poți opta să vizitezi o agenție bancară locală. Personalul băncii te va ajuta să schimbi codul PIN al cardului tău, de asemenea, după verificarea identității tale. Asigură-te că ai cu tine documentele de identitate, cardul bancar și, eventual, alte informații solicitate de bancă.

Accesează serviciul de internet banking

Dacă ai activat serviciul de internet banking și ai setat întrebările de securitate în prealabil, poți încerca să îți resetezi codul PIN online. Accesează platforma de internet banking a băncii tale și caută opțiunea pentru resetarea codului PIN. Urmează instrucțiunile, răspunde la întrebările de securitate și vei putea să-ți stabilești un nou cod PIN.

Utilizează un bancomat

În unele cazuri, poți utiliza un bancomat pentru a-ți reseta codul PIN. Acest lucru depinde de politica băncii și de caracteristicile cardului tău. În general, ai opțiunea de a introduce cardul și de a selecta „Schimbare PIN” sau o opțiune similară. Urmează instrucțiunile afișate pe ecran și vei putea să-ți alegi un nou cod PIN.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: