Redactia.ro
Home » Știri » Cum să ai mai multă energie de dimineață până seara. 5 sfaturi utile

Cum să ai mai multă energie de dimineață până seara. 5 sfaturi utile

Avem multe lucruri de făcut, puțin timp la dispoziție și de multe ori ne lipsește și energia necesară activităților esențiale dintr-o zi. Iar asta se întâmplă frecvent la schimbarea anotimpurilor, din cauza programului încărcat sau a obiceiurilor greșite pe care le avem.
Într-adevăr, putem să ne creștem nivelul de energie apelând la diverse suplimente, însă efectul poate fi pe moment, atâta vreme cât utilizăm produsul respectiv. Dar dacă adoptăm câteva obiceiuri bune, ne putem simți bine pe termen lung și să avem energia
necesară de dimineață până seara.  Iată 5 sfaturi utile:

Avem multe lucruri de făcut, puțin timp la dispoziție și de multe ori ne lipsește și energia necesară activităților esențiale dintr-o zi. Iar asta se întâmplă frecvent la schimbarea anotimpurilor, din cauza programului încărcat sau a obiceiurilor greșite pe care le avem. Într-adevăr, putem să ne creștem nivelul de energie apelând la diverse suplimente, însă efectul poate fi pe moment, atâta vreme cât utilizăm produsul respectiv. Dar dacă adoptăm câteva obiceiuri bune, ne putem simți bine pe termen lung și să avem energia necesară de dimineață până seara. Iată 5 sfaturi utile:

Lasă-te de fumat

Pe lângă pericolele legate de sănătate, țigările pur și simplu ne storc de energie. Poate că ai observat că fumătorii pasionați se plâng de oboseală mai des chiar dacă dorm suficient. Prin urmare, lăsatul de fumat te poate ajuta să devii o persoană mai energică, iar într-un articol Yoop vei găsi sfaturi extrem de utile despre cum să renunți ușor la țigări. Știm cu toții că lăsatul de fumat este o provocare uriașă, din cauza dependenței date de nicotină. Dacă alegi țigara electronică, îți poți gestiona această dependență reducând treptat concentrația de nicotină din lichide. Vapatul în sine este o alternativă mult mai bună la fumatul clasic, pentru că elimină aproximativ 95% din toxinele prezente într-o țigară clasică. În plus, pentru un boost de energie, poți apela la lichide cu CBD.

Bea cafea cu măsură

Trăim cu falsa impresie că dacă vom bea mai multă cafea, vom avea mai multă energie. În realitate, excesul de cafea are efectul invers, pentru că ne perturbă somnul și ne poate provoca insomnii. O cafea băută dimineața ne poate trezi, însă cele în plus, consumate pe parcursul zilei, stimulează producția de adrenalină și ne pun organismul sub stres.

Regim alimentar echilibrat și hidratare

Un regim alimentar corect, care să includă toți nutrienții necesari organismului uman, ne asigură un nivel optim de energie. Asta înseamnă că trebuie să consumăm alimente din toate categoriile, chiar și dulciuri, însă cu măsură și bune, cum ar fi fructele, fructele uscate sau cerealele. Odată ingerate, acestea vor elibera treptat energie în corp, astfel că vei funcționa optim toată ziua. De asemenea, hidratarea corespunzătoare este esențială. Este ideal să bei cel puțin 2 litri de apă pe zi și să-ți împarți porțiile pe tot parcursul zilei, potrivit HealthLine.

Fă o pauză când simți oboseală

Dacă ai suficientă energie este important să știi să o dozezi și să o conservi. Atunci când începi să simți oboseală fizică sau psihică din cauza activităților din timpul zilei este recomandat să iei câte o pauză scurtă, de 10 minute. Așază-te la un ceai, sună-ți un prieten sau uită-te la televizor, timp în care te desprinzi total de ceea ce făceai și acorzi un timp de repaus corpului și creierului.

Adoptă un stil de viață activ

Ideal ar fi ca în fiecare zi să faci mișcare, timp de cel puțin 30 de minute. Poți să faci sport, diverse exerciții la tine acasă sau pur și simplu să faci plimbări într-un ritm mai alert. Un stil de viață activ te ajută să-ți crești nivelul de energie, iar efectele sunt pe termen lung.

Foto: Unsplash

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini