Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum să decojești cât mai ușor ardeii copți. Trucul care te va ajuta să economisești timp și energie

Cum să decojești cât mai ușor ardeii copți. Trucul care te va ajuta să economisești timp și energie

GALERIE FOTO (2)

Decojirea ardeilor copți poate părea o sarcină dificilă la început, dar cu puțină îndemânare și câteva tehnici bine alese, poți realiza acest proces cu succes și obține legume delicioase pentru preparatele tale culinare.

Secretul unor ardei copți perfect curățați pentru iarnă stă în câteva trucuri simple, iar noi suntem aici să ți le împărtășim pentru a-ți ușura munca în bucătărie. Odată ce ai copt ardeii, urmează etapa curățării, care poate părea dificilă, dar cu sfaturile noastre vei face față cu brio.

Trucul care te ajută să decojești ardeii copți

Dacă ai ales să coaceți ardeii tăiați în jumătăți, atunci curățarea lor va fi cu atât mai simplă, fără a fi nevoie să folosești artificii ajutătoare. Cu vârful unui cuțit bine ascuțit, poți îndepărta rapid coaja ardeilor chiar imediat după ce au fost copți. Acest proces te va scuti de bătaia de cap a curățării lor mai târziu și vei obține rezultate excelente.

Dacă, însă, ai copt ardeii pe flacăra de aragaz sau pe hârtie de copt în tava de cuptor, trebuie să urmezi un alt pas esențial pentru o curățare ușoară și eficientă. După ce i-ai copt, așază-i într-o tavă și presară sare fină peste fiecare dintre ei. Acoperă tava cu o folie de prospețime și lasă-i așa timp de aproximativ 15 minute. Acest procedeu va face ca coaja să se desprindă mult mai ușor.

După ce a trecut timpul necesar pentru ca sarea să-și facă efectul, poți să începi să-i decojești. Pentru a face acest lucru fără niciun efort, ia ardeii unul câte unul și îndepărtează-le coaja deasupra unui vas cu apă rece. În timp ce decojești, poți să-ți umezești mâinile din când în când, ceea ce va ajuta procesul să decurgă mai fluid.

Alte metode de a decoji cu ușurință ardeii copți

Există și o metodă interesantă pentru decojirea ardeilor copți, care implică utilizarea unui recipient cu capac. După coacere, transferă ardeii într-un recipient închis cu capac și lasă-i acolo timp de aproximativ 30 de minute. După acest interval, coaja se va desprinde aproape singură, iar tu vei putea îndepărta ușor resturile cu un cuțit.

Un alt mod eficient de a decoji ardeii copți este să folosești un prosop de bucătărie. După ce i-ai scos din recipientul închis, așează-i pe un prosop umed și acoperă-i cu un alt prosop umed. Lasă-i astfel să stea câteva minute, iar umiditatea va ajuta la înmuierea cojii. După ce au stat suficient, poți îndepărta coaja cu ușurință.

Dacă dorești să economisești timp și să eviți manipularea directă a cojii ardeilor, poți utiliza un șoricel de legume. Acest dispozitiv simplu, dar eficient, îți permite să decojești ardeii cu ușurință, eliminând coaja într-un mod rapid și curat.

Un sfat important de luat în considerare este să eviți decojirea sub jet de apă rece de la chiuvetă. Deși poate părea tentant să folosești apa rece pentru a răcori ardeii și a accelera procesul, acest lucru poate afecta gustul și aroma legumelor. Apa rece poate spăla substanțele aromatice din ardei, reducându-le savoarea naturală.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: