Redactia.ro
Home » Știri » Cum să îngrijești corect suprafețele din gresie și faianță

Cum să îngrijești corect suprafețele din gresie și faianță

GALERIE FOTO (2)

Curățenia a fost dintotdeauna un subiect de interes pentru toată lumea, mai ales că, de multe ori, unele zone au nevoie de o atenție sporită pentru a nu rămâne pătate. Pentru a avea acel efect de curat și strălucitor, este nevoie să depui puțin efort, dar și să ții cont de tipul de suprafață pe care trebuie să o cureți.

Înainte de a începe să alegi produsele pe care urmează să le cumperi, ar trebui să ai deja casa pusă la punct, renovată sau amenajată. În acest sens, dacă ai nevoie de ajutor, te poți sfătui cu reprezentanții CeraMall, în showroomul din București, Bulevardul Timișoara 80 B (intrarea din Valea Cascadelor prin strada Liniei), pentru alegerea produselor de gresie și faianță. Vei vedea că există mai multe tipuri din care să alegi și chiar dacă unele necesită o îngrijire specială, vei primi consilierea de care ai nevoie, astfel încât să iei cea mai bună decizie.

În fruntea listei de opțiuni se află, cu siguranță, modelele de gresie și faianță, datorită reputației consolidate de-a lungul timpului. Dincolo de faptul că poți alege dintr-o gamă variată de culori, forme și dimensiuni, acestea câștigă puncte pentru că sunt potrivite pentru orice tip de încăpere, sunt rezistente și ușor de întreținut.

Gresie mată vs gresie lucioasă

Finisajul plăcilor joacă un rol important atunci când vine vorba de aspectul și îngrijirea lor. Spre exemplu, gresia alba lucioasă arată minunat într-un spațiu deschis, de tipul linving și bucătărie. Se curăță ușor cu apă și soluție specială pentru astfel de plăci. În mod normal, o simplă ștergere ar trebui să îi redea strălucirea. Însă, pentru a te asigura că nu rămân pete sau imperfecțiuni, după spălare, folosește un mop cu laveta uscată care va șterge orice strop de apă. Pe lângă faptul că, la final, podeaua ta va arăta impecabil, nu vei risca nici să aluneci.

Tot din aceeași categorie, ușor de întreținut este și gresia gri, care necesită îngrijire minimă, atât timp cât pe suprafață nu sunt scăpate produse de tipul uleiului sau substanțe lipicioase care nu sunt curățate imediat ce au intrat în contact cu podeaua.

Cele mai expuse la astfel de accidente sunt zona bucătăriei sau cea din jurul mesei, motiv pentru care ar trebui să te concentrezi mai mult pe ele.

Gresia neagra, pe de altă parte, oferă acea senzație de lux și opulență. Dacă alegi gresie neagră mată, află că aceasta reflectă mai puțină lumină și are capacitatea de a ascunde petele și urmele de apă, datorită faptului că nu este reflectorizantă. De asemenea, oferă o aderență bună și este antiderapantă, ceea ce o face și mai râvnită.

Un alt lucru important de care trebuie să ții cont, indiferent de tipul de gresie pentru care optezi, este că, înainte de a fi spălată podeaua, ea trebuie aspirată.

Mare grijă la acest pas, deoarece pardoseala se poate zgâria cu ușurință dacă dispozitivul de aspirare nu are perii moi.

Trucuri pentru îngrijirea suprafețelor de gresie și faianță

  • Dacă, după ce ai spălat gresia, ai senzația că podeaua este lipicioasă, atunci ar trebui să reiei procesul. Înainte, nu uita să arunci apa murdară din găleată și să speli laveta, pentru a te asigura că nu vei mai avea surprize.
  • Ține cont de faptul că nu există un număr limitat de spălări pe zi, săptămână sau lună ca să fii sigur că nu deteriorezi suprafața din gresie sau faianță. O poți aspira și spăla ori de cât orie este nevoie, pentru a păstra curățenia.
  • În cazul în care timpul nu este aliatul tău, atunci poți să încerci să ții la distanță murdăria. Poți începe prin a pune covorașe la punctele de intrare în casă sau să te descalți înainte de a păși în interior.
  • De asemenea, ar fi mult mai potrivit să cureți imediat ce ai murdărit o anumită zonă, în loc să lași petele să se întărească și să fii nevoit să pierzi mai mult timp pentru a le înmuia și apoi elimina.

Gresia și faianța sunt, totuși, suprafețele cele mai rezistente și cel mai ușor de întreținut din orice locuință, mai ales dacă știi să alegi plăcile în funcție de trafic. La CeraMall vei găsi o selecție infinită de modele, așa că vei avea posibilitatea să alegi exact ceea ce ai nevoie pentru casa ta. Inspiră-te de pe magazinul online https://www.ceramall.ro sau mergi direct în showroomul din București ca să  beneficiezi, astfel, și de ofertele disponibile!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini