Redactia.ro
Home » Știri » Cum să îți pregătești grădina pentru relaxare și stare de bine în sezonul cald?

Cum să îți pregătești grădina pentru relaxare și stare de bine în sezonul cald?

Pe măsură ce zilele devin din ce în ce mai lungi, soarele mai fierbinte și temperaturile mai ridicate, spațiul exterior al locuințelor noastre începe să devină o prioritate. În sezonul cald, nimic nu contribuie la relaxare, la stare de bine și la momente frumoase decât o grădină frumos amenajată, care să corespundă cerințelor noastre, precum și stilului personal de viață. Aceasta este și principala regulă în amenajarea unei grădini, și anume aceea de a o personaliza în funcție de stilul de viață și de activitățile în care ne implicăm cel mai frecvent.

După plecarea iernii, aranjarea grădinii pentru întâmpinarea sezonului cald poate fi o activitate minunată și revigorantă. Iată cum îți poți amenaja spațiul exterior pentru a deveni o oază de relaxare în timpul sezonului cald:

Curățenia în grădină după o iarnă grea – ce presupune?

După plecarea iernii, te poți pregăti pentru viitoarele zile cu soare prin a face o curățenie generală în grădină. Asta înseamnă să îndepărtezi frunzele, florile uscate și ramurile rupte care s-au acumulat în timpul iernii. În urma acestei curățenii generale, grădina ta va căpăta un aspect îngrijit și proaspăt. Îi poți spori frumusețea amplasând în zonele cheie lămpi solare. Aceste lămpi sunt deosebit de estetice în straturile cu flori, de-a lungul potecilor și aleilor, însă poți opta și pentru globuri luminoase pe care le poți agăța în pomi.

Foarte important pentru sănătatea plantelor și a tuturor arborilor sau arbuștilor pe care i-ai plantat, este să îmbunătățești calitatea solului și să aplici compost sau îngrășăminte organice. Astfel, vei asigura o bază sănătoasă pentru plantele tale aflate în creștere. Nu uita că primăvara este momentul potrivit pentru a planta noi flori, arbuști sau copaci în grădină. Alege plante care se potrivesc cu condițiile de creștere din zona ta și care vor aduce un plus de culoare și frumusețe în grădină.

Cum să îți amenajezi un spațiu de relaxare în aer liber?

Dacă visezi la relaxare în aer liber pe tot parcursul sezonului cald și până târziu în toamnă, atunci creează un spațiu dedicat relaxării oriunde dispui de un zonă mai generoasă în grădina ta. Poate fi o terasă, un foișor, o zonă de picnic sau poți opta pentru pavilioane grădină care îți vor permite să planifici mese distractive alături de toată familia. Adaugă mobilier confortabil, cum ar fi scaune, mese și șezlonguri, dar și plante decorative pentru a crea acea atmosferă plăcută și relaxantă pe care ți-o dorești. În final, optează pentru elemente decorative precum ghivece colorate, statuete sau fântâni decorative pentru a aduce un plus de stil și personalitate grădinii tale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini