Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum să scapi de mirosul neplăcut de mucegai și de umezeala din baie. Ai nevoie de doar două ingrediente

Cum să scapi de mirosul neplăcut de mucegai și de umezeala din baie. Ai nevoie de doar două ingrediente

Mirosul neplăcut de mucegai și umezeală din baie este o problemă comună în multe locuințe. Aceasta nu doar că poate crea un mediu inconfortabil, dar poate afecta și sănătatea celor care locuiesc în casă. Din fericire, gospodinele experimentate au descoperit soluții simple și eficiente pentru a combate această problemă. În acest articol, vom explora două ingrediente banale, dar extrem de eficiente, care pot elimina mirosul de mucegai și umezeală din baie.

Bicarbonatul de sodiu: aliatul de nădejde împotriva mirosurilor neplăcute

Bicarbonatul de sodiu este cunoscut pentru numeroasele sale utilizări în gospodărie, fiind un ingredient versatil și accesibil. Acesta este un aliat de nădejde în lupta împotriva mirosurilor neplăcute de mucegai și umezeală din baie.

De ce bicarbonatul de sodiu este atât de eficient?

Bicarbonatul de sodiu are proprietăți naturale de neutralizare a mirosurilor. Este un compus alcalin, ceea ce înseamnă că poate echilibra acizii care contribuie la mirosurile neplăcute. În plus, este un agent de curățare ușor abraziv, capabil să îndepărteze murdăria și reziduurile care pot fi surse de mirosuri.

Cum se folosește bicarbonatul de sodiu pentru a elimina mirosurile de mucegai și umezeală?

Pentru a utiliza bicarbonatul de sodiu în baie, urmează acești pași simpli:

 1. Pregătește o soluție de curățare: Amestecă o cană de bicarbonat de sodiu cu suficientă apă pentru a forma o pastă groasă.
 2. Aplică pasta: Folosește o perie sau un burete pentru a aplica pasta de bicarbonat de sodiu pe zonele afectate de mucegai și umezeală. Asigură-te că acoperi bine toate suprafețele, inclusiv gresia, faianța și chiuveta.
 3. Lasă să acționeze: Permite pastei să acționeze timp de aproximativ 15-20 de minute. Acest lucru va oferi bicarbonatului de sodiu suficient timp pentru a neutraliza mirosurile și a începe să dizolve mucegaiul.
 4. Curăță și clătește: Folosește o perie pentru a freca bine suprafețele, apoi clătește cu apă caldă. Repetă procesul dacă este necesar.

Oțetul alb: soluția naturală pentru o baie fără mirosuri

Oțetul alb este un alt ingredient banal, dar extrem de eficient în eliminarea mirosurilor neplăcute de mucegai și umezeală din baie. Proprietățile sale acide îl fac ideal pentru a neutraliza bacteriile și ciupercile care cauzează aceste mirosuri.

De ce oțetul alb este atât de eficient?

Oțetul alb conține acid acetic, care are capacitatea de a dizolva mineralele, murdăria și reziduurile de săpun care pot contribui la dezvoltarea mucegaiului și la apariția mirosurilor neplăcute. În plus, oțetul are proprietăți antibacteriene și antifungice, ceea ce îl face o soluție naturală excelentă pentru curățare.

Cum se folosește oțetul alb pentru a elimina mirosurile de mucegai și umezeală?

Iată cum poți folosi oțetul alb pentru a curăța și deodoriza baia:

 1. Pregătește o soluție de curățare: Amestecă o parte oțet alb cu o parte apă într-o sticlă cu pulverizator.
 2. Aplică soluția: Pulverizează soluția de oțet pe toate suprafețele afectate de mucegai și umezeală, inclusiv pe perdeaua de duș, în colțurile băii și pe faianță.
 3. Lasă să acționeze: Permite soluției să acționeze timp de aproximativ 15 minute. Acidul acetic din oțet va începe să descompună mucegaiul și bacteriile.
 4. Curăță și clătește: Folosește o perie sau un burete pentru a freca bine suprafețele, apoi clătește cu apă caldă. Pentru rezultate și mai bune, poți combina această metodă cu utilizarea bicarbonatului de sodiu.

Combinația magică: bicarbonat de sodiu și oțet alb

Combinația de bicarbonat de sodiu și oțet alb este una dintre cele mai eficiente soluții pentru a elimina mirosurile neplăcute de mucegai și umezeală din baie. Această combinație nu doar că curăță eficient, dar și neutralizează mirosurile în mod natural.

De ce funcționează această combinație?

Când bicarbonatul de sodiu și oțetul alb sunt combinate, se produce o reacție chimică care formează dioxid de carbon și apă, creând astfel un efect efervescent. Aceasta ajută la desprinderea murdăriei și a mucegaiului de pe suprafețe, facilitând curățarea lor.

Cum se folosește combinația de bicarbonat de sodiu și oțet alb?

Pentru a folosi această combinație magică în baie, urmează acești pași:

 1. Aplică bicarbonatul de sodiu: Presară bicarbonat de sodiu pe suprafețele afectate de mucegai și umezeală.
 2. Pulverizează cu oțet: Pulverizează oțet alb peste bicarbonatul de sodiu. Vei observa o reacție efervescentă care va începe să desprindă murdăria.
 3. Lasă să acționeze: Permite amestecului să acționeze timp de 10-15 minute.
 4. Curăță și clătește: Folosește o perie sau un burete pentru a freca bine suprafețele, apoi clătește cu apă caldă.

Beneficiile utilizării acestei combinații

Utilizarea bicarbonatului de sodiu și a oțetului alb nu doar că elimină mirosurile neplăcute, dar și previne reapariția mucegaiului. Aceste ingrediente sunt ecologice și sigure pentru utilizare în casă, fără a lăsa reziduuri chimice periculoase.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: