Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum să tai ceapa fără să plângi. Trucurile pe care orice gospodină trebuie să le cunoască

Cum să tai ceapa fără să plângi. Trucurile pe care orice gospodină trebuie să le cunoască

GALERIE FOTO (2)

Tăiatul cepei este o activitate comună în bucătărie, dar poate fi adesea o treabă complicată și neplăcută. Multe persoane plâng inevitabil când taie ceapa. Dar de ce se întâmplă asta și cum se poate evita?

Substanța care provoacă lacrimi se numește suberin și apare ca un proces natural. Suberinul acționează ca o apărare pentru ceapă, lucrând pentru a repara rupturile din plantă. Atunci când este tăiată ceapa, se eliberează enzime care formează o substanță volatilă, cauzând iritație la nivelul ochilor.

Soluții care te ajută să nu mai plângi când tai ceapă

Rădăcina cepei conține o concentrație mare de suberină. Prin menținerea intactă a acesteia și tăierea cepei începând din foarte sau din vârf, se poate reduce eliberarea substanței. Un cuțit ascuțit va reduce stresul cepei și va diminua eliberarea vaporilor care cauzează iritația. Folosind un cuțit ascuțit, vei reduce, de asemenea, timpul petrecut tăind ceapa. Iată câteva metode prin care poți tăia ceapa fără să verși o lacrimă

1. Congelează ceapa

Dacă lași ceapa în congelator pentru un timp scurt, ea va elimina substanța responsabilă pentru usturimea ochilor. Dar fii atent să nu o lași prea mult timp, pentru a nu-i afecta gustul.

2. Înmoaie ceapa în apă

Înmuierea cepei în apă pentru 10-15 minute după ce a fost curățată poate reduce senzația de usturime a ochilor.

3. Folosește ochelari de protecție

Ochelarii de protecție sunt o metodă eficientă și ușoară pentru a împiedica vaporii să ajungă în ochi.

Cum elimini mirosul neplăcut de ceapă din bucătărie

Dacă vrei să scapi rapid de mirosul de ceapă, poți folosi bicarbonatul de sodiu. Presară bicarbonat peste ceapa tăiată pe jumătate și lasă-l să acționeze câteva minute. Bicarbonatul va neutraliza mare parte din miros și iuțeală. Clătește ceapa cu apă rece pentru a îndepărta bicarbonatul, după care o poți folosi la preparate.

Tăiatul cepei nu trebuie să fie o sarcină neplăcută și lacrimogenă. Cu aceste trucuri și tehnici, poți face tăierea cepei o activitate ușoară și lipsită de disconfort. Fie că alegi să folosești un cuțit ascuțit, să congelezi ceapa, sau să utilizezi ochelari de protecție, există numeroase modalități de a evita iritarea ochilor și de a face procesul de tăiere al cepei mai plăcut.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: