Redactia.ro
Home » Știri » Cum să-ți faci singur mască reutilizabilă acasă cu și fără coasere. Metoda care te ajută să fii protejat în fața virusului

Cum să-ți faci singur mască reutilizabilă acasă cu și fără coasere. Metoda care te ajută să fii protejat în fața virusului

mască reutilizabilă

Cum să-ți faci mască reutilizabilă acasă. Metode cu sau fără coasere din mai multe materiale. Este foarte ușor să îți faci singur mască acasă. Îți prezentăm în continuare mai multe tehnici.

Este foarte ușor să îți faci o mască singur acasă. Este important să nu ieși fără mască din casă, conform ultimelor recomandări OMS, dar și ale autorităților din România. Masca nu trebuie să fie neapărat chirurgicală, ci poate fi orice material textil, care acoperă gura și nasul. Rolul măștii este de a proteja persoanele sănătoase de noul coronavirus, dar și de a preveni împrăștierea virusului de la persoanele infectate.

Logic, dacă o persoană purtătoare a virusului nu știe încă că e infectată, dar iese în public, purtând o mască, riscul de a infecta alte persoane scade. Dacă colegii de serviciu, de exemplu, nu poartă mască, există riscul de a fi infectat de virusul care pătrunde pe lângă mască. Dacă aceștia, însă, poartă mască, riscul scade considerabil.

Autoritățile atrag atenția că măștile au doar rol de protecție și prevenire și nu garantează lipsa răspândirii, ci doar diminuează riscul.

Este important să previi pe cât posibil, purtând mască și mănuși. Poți face și tu acasă o mască reutilizabilă, pe care să o dezinfectezi.

Cum să-ți faci singur mască reutilizabilă acasă cu și fără coasere

Dacă nu dispui de o mașină de cusut și nici nu știi prea bine să coși, îți prezentăm o metodă foarte simplă. Vei folosi acul și ața, dar e super ușor să faci masca de protecție. Învață din filmulețul următor:

 

 

Dacă ai mașină de cusut și știi cum să o folosești, poți urma metoda de mai jos pentru a-ți face o mască reutilizabilă, care se așează foarte bine pe gură și nas:

Patru județe din România au interzis deja părăsirea domiciliului fără mască de protecție. Este vorba despre orice forme de protecție care îți acoperă nasul și gura. Atât Organizația Mondială a Sănătății cât și Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite afirmă că oamenii ar trebui să-și acopere fețele cu material atunci când sunt în public pentru a evita răspândirea coronavirusului. Astfel, măștile chirurgicale vor rămâne disponibile pentru personalul medical.

Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, recomandă și el;

„Este cunoscut că nu prea găsim măști simple în piață și că, în cazul în care găsim, prețurile pot fi exorbitante. De aceea au început să apară alternative ce pot fi realizate acasă de oricine că să le poarte când iese din casă. Va dura până ne vom obișnui cu această practică, dar, din ce văd și din informațiile pe care le avem, ar fi bine să începem să aplicăm această practică cât de repede posibil, indiferent de cine ar râde de noi și cât de haios sau ciudat am arăta.”

Măștile reutilizabile se găsesc și în comerț. După achiziție, acestea se spală la temperaturi înainte și se calcă pentru dezinfectare.

De altfel, orice mască reutilizabilă, după fiecare purtare, se spală la temperturi înainte, se poate și fierbe într-un vas, apoi se calcă.

Doi medici din România arată cum se poate face o mască cu filtru

Chiar la începutul pandemiei, Simona Drăghincescu, consilier local din Brăila arătat cum se poate face o mască din hârtie și elastice, fără coasere:

Tot fără coasere se poate face și o mască din șervețel umed, eventual din șervețel dezinfectant.

Mai jos poți vedea un video care îți arată cum poți face o mască foarte simplu, din șervețelul umed împăturit și tăiat astfel încât să se prindă de urechi.

 

Pentru a fi eficiente, măștile de protecție trebuie însoțite de metode de prevenție:

  • înainte de a pune masca, spălați-vă pe mâini cu apă și săpun sau folosiți gel dezinfectant
  • masca se poartă și pe gură și pe nas și trebuie să fie cât mai strânsă pe față
  • nu atingeți masca pe timpul folosirii
  • refolosiți masca dacă considerați că aceasta a fost infectată
  • pentru a scoate masca, evitați să îi atingeți fața, folosiți-vă de laterale
  • aruncați-o la gunoi, apoi spălați-vă bine pe mâini cu apă și săpun sau folosiți gel dezinfectant cu alcool

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: