Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum să tratezi eficient arsurile provocate de razele soarelui. Trucul ieftin și ușor de care mulți nu știau

Cum să tratezi eficient arsurile provocate de razele soarelui. Trucul ieftin și ușor de care mulți nu știau

GALERIE FOTO (2)

Vara este anotimpul preferat al multora dintre noi, însă expunerea prelungită la soare poate duce la apariția arsurilor solare, un neplăcut efect secundar al zilelor însorite. Arsura solară apare atunci când pielea este expusă la razele ultraviolete, provocând roșeață, inflamație și uneori chiar vezicule sau descuamare.

Tratamentul adecvat și imediat al arsurilor solare este esențial pentru a calma disconfortul și pentru a accelera procesul de vindecare. Iată câteva metode naturale pentru a trata eficient și blând arsurile solare.

Cum să tratezi pielea arsă de soare

O baie cu ovăz poate calma pielea iritată și inflamată. Pune o cană de ovăz măcinat într-o șosetă de bumbac sau într-o pungă de tifon, pune-o sub jetul de apă al băii și lasă apa să se umple cu substanțele din ovăz. Stai în cadă timp de 15-20 de minute pentru a obține efectul benefic dorit.

De asemenea, poți încerca și un tratament cu Aloe Vera. Aloe Vera este o plantă cu proprietăți antiinflamatorii și calmante, cunoscută pentru capacitatea sa de a trata arsurile solare. Taie o frunză de Aloe Vera și aplică gelul din interior pe pielea afectată. Lasă-l să se absoarbă complet și repetă de mai multe ori pe parcursul zilei pentru a obține rezultate optime.

Unele uleiuri esențiale au proprietăți antiinflamatorii și de calmare a pielii, putând fi utile în tratamentul arsurilor solare. Uleiul de lavandă, uleiul de mentă și uleiul de tea tree sunt câteva exemple de uleiuri cu astfel de beneficii. Amestecă doar câteva picături de ulei esențial cu ulei de bază, cum ar fi uleiul de migdale sau de cocos, și aplică-l delicat pe piele.

Alte trucuri care te ajută să tratezi pielea arsă de soare

Una dintre primele măsuri pe care trebuie să le iei pentru a trata arsurile solare este să răcești pielea afectată. Poți face acest lucru prin aplicarea unui prosop sau a unor comprese reci pe zona arsă. Evită însă să folosești gheață direct pe piele, deoarece aceasta poate agrava leziunile.

Iaurtul natural, neprocesat, are proprietăți de răcire și calmare, ceea ce îl face o alegere bună pentru tratarea arsurilor solare. Aplică iaurt pe pielea afectată și lasă-l să acționeze timp de 15-20 de minute, apoi clătește-te cu apă rece.

Cartofii au proprietăți antiinflamatorii și pot ajuta la calmarea pielii arse de soare. Rade un cartof și aplică-l ca un pansament pe zona afectată sau fă o pastă din cartofi și aplic-o direct pe piele.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: