Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Cum scoți petele de cerneală de pe haine. Trucul care te ajută să rezolvi problema instant

Cum scoți petele de cerneală de pe haine. Trucul care te ajută să rezolvi problema instant

Fie că te-ai confruntat cu această problemă personal sau pentru copilul tău, îndepărtarea petelor de cerneală de pe haine poate fi o adevărată provocare. Cu toate acestea, există câteva trucuri simple și eficiente pe care le poți încerca pentru a rezolva această problemă neplăcută. 

Primul și cel mai important sfat pe care îl putem oferi este să speli haina pătată cât mai repede posibil. Acest lucru este crucial pentru prevenirea adâncirii petei de cerneală în țesătură. Până și o întârziere scurtă poate face ca îndepărtarea petei să devină mult mai dificilă. Deci, imediat ce observi o pată de cerneală pe haine, acționează rapid.

Soluții care te ajută să scapi de petele de cerneală

Utilizează suc de lămâie

Un truc eficient, dar adesea subestimat, este utilizarea sucului de lămâie. Sucul de lămâie are proprietăți naturale de curățare și poate fi un aliat de încredere în lupta împotriva petelor de cerneală. Iată cum să procedezi:

  1. Stoarce puțin suc de lămâie – Ia o bucată de vată și stoarce puțin suc de lămâie pe ea. Asigură-te că folosești lămâi proaspete pentru cele mai bune rezultate.
  2. Freacă ușor petele – Aplică sucul de lămâie pe zona pătată și freacă ușor cu vata. Poți observa cum petele de cerneală încep să se estompeze.
  3. Clătește și spală – După ce ai îndepărtat cât mai multă cerneală cu sucul de lămâie, clătește bine zona cu apă rece. Apoi spală haina normal, așa cum ai face în mod obișnuit.

Sucul de lămâie nu doar că îndepărtează petele, dar și conferă o aromă proaspătă hainei. Totuși, dacă nu ai lămâi la îndemână, există și alte metode la care poți apela.

Bicarbonat de sodiu – un alt aliat în lupta împotriva petelor

Bicarbonatul de sodiu este un produs versatil și eficient în tratarea petelor, inclusiv a celor de cerneală. Iată cum să-l folosești:

  1. Formează o pastă – Amestecă bicarbonat de sodiu cu puță apă pentru a forma o pastă omogenă.
  2. Aplică pasta pe pete – Aplică pasta rezultată direct pe petele de cerneală și las-o să acționeze timp de aproximativ 15-20 de minute.
  3. Clătește și spală – După ce pasta a acționat, clătește bine haina cu apă rece și spală-o în mod obișnuit.

Bicarbonatul de sodiu are proprietăți abrazive blânde, care pot ajuta la îndepărtarea petelor fără a deteriora țesătura. După ce ai urmat acești pași, vei observa că petele de cerneală au dispărut sau s-au estompat semnificativ.

Acetonă – soluție rapidă pentru petele proaspete

Dacă ai pete proaspete de cerneală pe haine, acetonă poate fi soluția rapidă și eficientă pe care o cauți. Iată cum să procedezi corect:

  1. Aplică acetonă – Ia o bucată de vată sau un tampon de bumbac și înmoaie-l într-o cantitate mică de acetonă.
  2. Tamponare delicată – Tamponarea este cheia aici. Aplică cu grijă tamponul în zona pătată, fără a freca sau a apăsa prea tare.
  3. Clătește și spală – După ce ai îndepărtat cerneala, clătește bine haina cu apă rece și spală-o în mod obișnuit.

Este important să fii precaut când folosești acetonă, deoarece poate afecta anumite țesături sau culori. Testează întotdeauna acetonă pe o zonă mică și puțin vizibilă a hainei înainte de a aplica pe întreaga pată.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: