Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum se elimină hormonii de creștere și toxinele din carnea de pui. Gătiți sănătos

Cum se elimină hormonii de creștere și toxinele din carnea de pui. Gătiți sănătos

Carnea de pui este printre alimentele cele mai preferate și cumpărate de către români, deoarece se gătește rapid și este ușoară, spre deosebire de alte cărnuri precum porc sau vită. Totodată carnea de pui este și accesibilă ca preț.

Totuși, carnea de pui un dezavantaj, are hormoni și/sau toxine. Din această cauză, sănătatea noastră este pusă față în față cu anumite riscuri. Astăzi te anunțăm că există totuși modalități de a elimina hormonii și toxinele acestui aliment, potrivit „cumsa.ro”.

Mulți dintre puii crescuți pentru comerț primesc hormoni pentru a crește cât mai repede pentru a putea la fel de repede să fie procesați către vânzare.

La ce riscuri vă expuneți dacă mâncați carne de pui cu hormoni de creștere

Specialiștii susțin că acest tip de carne cu hormoni poate fi recunoscut, deși aceasta nu are textura diferită de carnea unui pui crescut cu cereale.

În cazul celor consumatorilor de carne de pui cu hormoni, există riscul de diverse afecțiuni, unele fiind destul de grave, printre care: „cancer, boli ale tiroidei, fibrom uterin, infertilitate, astm, alergii, diabet și obezitate”, explică aceeași sursă.

Totodată antibioticele prezente în carnea de pui pot da peste cap flora intestinală, dar pot să și dezvolte  o rezistență a organismului la anumite tipuri de antibiotice.

De unde știm dacă carnea de pui achiziționată are hormoni

Cel mai simplu mod de recunoaștere a puiului cu hormoni este reprezentat de etichetă. Dacă citiți cu atenție eticheta veți descoperi rapid în ce condiții a fost crescut.

„Dacă pe lângă carnea de pui apar și alte ingrediente, alte substanțe, cel mai probabil măcar unele dintre ele sunt hormoni de creștere.

Culoarea sau textura cărnii pot fi înșelătoare, așa că nu te lua după ele, ci fă-ți timp pentru a citi eticheta, verifică online ce nu înțelegi și alege produsul organic”, conform Antena 3.

Cum să elimini hormonii de creștere și toxinele din carnea de pui

Iată câteva trucuri de a elimina hormonii și toxinele dintr-un pui care a fost crescut pe bază de hormoni.

Un prim sfat este „să nu folosești bulion când fierbi carnea de pui, pentru că nu vei mai putea îndepărta toxinele care se acumulează la suprafața apei de fierbere. Faptul că toxinele se ridică la suprafață și pot fi eliminate cu o spumieră este motivul pe care se recomandă ca întotdeauna să fierbi carnea separat de alte ingredient”, spun specialiștii potrivit aceleași surse.

O a doua soluție recomandată de către spcialiști este să „ții puiul într-o marinadă specială. Ai nevoie de un litru de apă, câteva linguri de sare și zeama de la o jumătate de lămâie. Puiul se ține în acest amestec pentru două ore, apoi mai prepari o marinadă la fel și ții puiul încă o oră și jumătate”, mai explică sursa citată.

Totuși dacă nu ai mult timp la dispoziție pentru a găti, poți apela la o soluție cât de cât simplă.

Bucătarii profesioniști spun că tot ce trebuie să faci pentru a elimina toxinele din carnea de pui este „să o scufunzi într-o baie de apă minerală carbogazoasă și să lași acidul de acolo să își facă treaba. Cel mai probabil carnea de pui va scăpa de toxine în scurt timp și va fi mai sigură pentru consum”, a mai relatat sursa citată.

Spor la treabă!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: