Redactia.ro
Home » Știri » Cum se poartă corect mănușile de protecție. Mulți fac această greșeală

Cum se poartă corect mănușile de protecție. Mulți fac această greșeală

Cum se poartă corect mănușile de protecție. Mulți fac această greșeală

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a făcut un avertisment pentru populație în ceea ce privește felul în care trebuie să folosim mănușile de protecție. Astfel, acesta îi privine pe românii care poartă aceleași mănuși pentru mai multe ore, și spune că acestea ar trebui schimbate de mai multe oripe parcursul unei zie.

Cum trebuie folosite mănușile de protecție

Profesorul a atras atenția asupra faptului că mănușile de protecție trebuie folosite pentru activități punctuale, iar după fiecare dintre acestea trebuie aruncate și luate altele noi. Totodată, nu trebuie să ne lăsăm păcăliți de falsul sentiment de protecție pe care acestea ni -l oferă, pentru că am putea într-o capcană care ar putea însemna infectarea cu coronavirus.

„Ai senzaţia că având mănuşi eşti protejat şi faci foarte multe lucruri nepotrivite. De exemplu, foloseşti mănuşa mult timp, îţi pui mâna pe faţă, eu nu am văzut pe nimeni care să poarte mănuşi şi să spele mănuşa la robinet”, a explicat Alexandru Rafila.

Ce nu trebuie să faci

Purtarea măștilor ne protejează de o posibilă contaminare atunci când mergem la magazine, farmacii sau la bancă, pentru că evităm astfel contactul cu suprafețele ce pot avea virusuri pe ele. Dar totul este în zadar dacă după vizita respectivă, ne atingem telefonul mobil, volanul mașinii, sau mai rău, fața.

Alexandru Rafila a precizat că nu este bine să purtăm aceeași pereche de mănuși mai multe ore, iar decât să facem asta, mai bine alegem să ne spălăm de mai multe ori pe mâini.

„Unii le poartă foarte multe ore. Păi decât să port o pereche de mănuşi patru ore, mai bine nu port mănuşi şi mă spăl din jumătate în jumătate de oră sau din oră în oră. Este mult mai eficient decât să port mănuşi patru ore. Ajung să contaminez suprafeţe purtând eventualul virus dintr-o parte în alta prin intermediul mănuşilor”, a informat profesorul, potrivit Digi24.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini