Redactia.ro
Home » Știri » Cum și-au pierdut casa și mașina doi parteneri din Cluj, după ce au intrat pe un anunț de pe internet

Cum și-au pierdut casa și mașina doi parteneri din Cluj, după ce au intrat pe un anunț de pe internet

Într-o societate în care promisiunea îmbogățirii rapide poate isca rapid interesul, un cuplu din județul Cluj a învățat pe propria piele că, uneori, dorința de a câștiga fără efort poate avea consecințe devastatoare. Atrași de perspectiva unui câștig substanțial și rapid, soții au devenit victimele unei înșelătorii online care i-a lăsat fără economiile de-o viață și fără mașină.

Totul a început când cuplul a dat peste un anunț pe o rețea socială, care promitea investiții profitabile în acțiuni la bursă. Visul de a-și mări veniturile peste noapte i-a determinat pe cei doi să intre în jocul periculos al investițiilor online fără a fi conștienți de riscuri. Încrederea lor a fost câștigată rapid de o doamnă, care i-a contactat și i-a convins să investească o sumă inițială de bani.

Cum au ajuns să piardă totul

Înflăcărați de ideea câștigurilor rapide, cuplul a fost ulterior abordat de un individ care s-a prezentat drept expert în investiții bursiere. Acesta i-a încurajat să investească și mai mult, promițându-le profituri fabuloase. Într-un gest disperat de a-și mări șansele de succes, soții din Cluj au luat decizia de a-și amaneta mașina, cheltuind toate economiile familiei.

„La scurt timp, am fost sunat de o doamnă. Vorbind, m-a convins să depun suma de 1.000 lei și am depus. După 24 ore acești 1.000 lei fiind 210 dolari, a doua zi am văzut profit de 30 dolari. Credeam la început că este pe bune.”, a declarat Cristian Bojodi.

Realitatea dură și-a făcut simțită prezența abia când cuplul a realizat că a fost înșelat și că toți banii investiți au dispărut fără urmă. Sentimentul de neputință și disperare i-a împins să caute ajutorul unui avocat și să depună plângere la poliție, deși autoritățile au fost sceptice cu privire la șansele de recuperare a pagubei. Făptașii, adesea protejați de anonimatul internetului, sunt greu de identificat și prins.

„Am depus plângere. Ni s-a spus că au tehnologie foarte avansată și că nu pot fi căutați, găsiți. Avem încă speranța că se recuperează, deși șansele sunt foarte mici. Cei 5.000 de dolari am lăsat mașina, am amanetat-o. Avocatul ne-a spus să mergem mai departe cu plângerea, sper să se urmărească tranzacțiile.”, a declarat Denisa Adam, potrivit publicației citate.

Oamenii legii trag un semnal de alarmă

Acest incident nefericit servește drept un avertisment pentru toți cei tentați de promisiunile de îmbogățire rapidă fără a analiza în profunzime legitimitatea ofertei. Autoritățile subliniază importanța verificării amănunțite a oricărei investiții și recomandă prudență maximă înainte de a trimite sume de bani către entități sau persoane neverificate.

Înșelăciunile online sunt din ce în ce mai sofisticate și se bazează pe manipularea psihologică a victimelor, exploatând dorința universală de câștig fără efort. Cazul cuplului din Cluj este doar un exemplu dintre multe al modului în care escrocii online pot distruge vieți.

Pentru a evita capcanele întinse de infractorii cibernetici, este esențial să ne educăm în privința riscurilor asociate investițiilor online și să ne informăm temeinic înainte de a lua decizii financiare. Consultarea unui specialist financiar sau a unui avocat înainte de a face investiții semnificative poate preveni pierderi enorme și poate proteja bunurile personale de potențiale fraude.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini