Redactia.ro
Home » Știri » Cum trăiesc cei mai izolați oameni din lume. Ucid orice străin care se apropie de ei

Cum trăiesc cei mai izolați oameni din lume. Ucid orice străin care se apropie de ei

GALERIE FOTO (3) Insula din Oceanul Indian unde un trib izolat va ucide orice străin care se apropie de ei

Există un trib în Oceanul Indian în jurul căruia roiesc tot felul de povești. Sentinelezii sunt considerați cei mai izolați oameni din lume, gata să răspundă cu violență dacă străinii încearcă măcar să se apropie de ei. Cel puțin un om, un american, ar fi fost ucis din cauza asta.

Tribul sentinelez, cel mai izolat din lume. De mii de ani, oamenii trăiesc singuri pe o insulă din Oceanul Indian și sunt violenți cu străinii

Sentinelezii sunt cei mai izolați oameni de pe această planetă. Sunt considerați „ultimii oameni liberi de pe Pământ”, iar unii îi mai numesc „ultimii oameni din Epoca de Piatră”. De vreo 60.000 de ani, trăiesc pe deplin singuri pe North Sentinel, o insulă mică, înconjurată de recifuri de corali, din Golful Bengal, Oceanul Indian. Se estimează că în trib ar fi între 50-400 de membri, dar nimeni nu ar putea să spună exact.

Neinfluențați vreun pic de civilizația modernă și de evoluție, sentinelezii refuză orice contact cu alți oameni străini și devin ostili, evident, față de orice intrus care îndrăznește să se apropie de ei. Tocmai de aceea, s-au scris și se spun multe în continuare despre ei. Pentru că stârnesc curiozitatea, iar pe alții îi fascinează.

Guvernul indian a interzis accesul pe insula lor, în condiţiile în care băștinașii nu au imunitate la o serie de boli infecţioase, dar au fost persoane, simpli oameni sau specialiști, turiști sau oameni de știință, care și-au dorit să îi vadă pe sentinelezi, să îi cunoască mai bine, să îi documenteze sau pur și simplu să ia contact cu lumea lor, atât de diferită de a nostră. Și au avut de suferit.

Un tânăr american care s-a apropiat de trib, ucis cu sulițe

Publicația The Guardian scria acum ceva timp că una dintre victimele tribului ar fi fost un american, pe care sentinelezii l-au ucis cu sulițe. Tânărul, un misionar creștin, venise special din America în speranța că va lua contact cu populația băștinașă și va ține predici pe acea insulă. Ajutat de câțiva pescari, americanul a ajuns până aproape de insulă, apoi s-a urcat într-o canoe și a plecat spre ea. Pe insulă, ar fi fost ucis imediat cum a fost găsit. După moartea lui, pescarii respectivi au fost anchetați pentru că l-au ajutat.

Foto: John Allen Chau/Instagram

Totuși, o femeie ar fi reușit imposibilul la un moment dat și a putut să se apropie într-o oarecare măsură de ei, a scris Bored Panda. Madhumala Chattopadhyay a plecat în viață de pe insula lor. Cum a reușit? Cu ajutorul unor nuci de cocos, se spune, mai în glumă, mai în serios. Când barca ei a ajuns aproape de insulă, toți membrii echipei au început să arunce nuci de cocos în apă, în semn de pace. Membrii tribului au început să se apropie, apoi să culeagă nucile din apă, moment în care Madhumala a aruncat alte nuci în apă, apoi a coborât din barcă și s-a apropiat de băștinași. Clipa aceea unică a fost surprinsă în mai multe fotografii. Până astăzi, expediția este considerată cel mai reușit contact cu tribul de sentinelezi. O altă explicație a acestei reușite ar putea fi prezența unei femei, pe care tribul nu o percepe ca pe o amenințare.

Foto: Probashionline
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: