Redactia.ro
Home » Știri » Cum vindeci ficatul gras și bolnav, potrivit medicului Mihail Pautov: „E ceva ce funcționează 100%, din experiența mea de chirurg care a văzut și a pus mâna pe mai bine de 3.000 de ficați”

Cum vindeci ficatul gras și bolnav, potrivit medicului Mihail Pautov: „E ceva ce funcționează 100%, din experiența mea de chirurg care a văzut și a pus mâna pe mai bine de 3.000 de ficați”

Cum vindeci ficatul gras și bolnav, potrivit medicului Mihail Pautov: „E ceva ce funcționează 100%, din experiența mea de chirurg care a văzut și a pus mâna pe mai bine de 3.000 de ficați”

Iată cum vindeci ficatul gras și bolnav, potrivit medicului Mihail Pautov. Acesta a subliniat că metodele funcționează 100%, în timp, din experiența pe care el a avut-o ca și chirurg care „a văzut și a pus mâna pe mai bine de 3.000 de ficați, la pacienți deschiși”.

Cum vindeci ficatul gras și bolnav, potrivit medicului Mihail Pautov: „E ceva ce funcționează 100%, din experiența mea de chirurg care a văzut și a pus mâna pe mai bine de 3.000 de ficați”

Într-un clip video publicat în mediul online, doctorul Mihail Pautov a prezentat șapte metode  pentru a „reversa ceea ce s-a stricat în ficat”. Enumerarea a fost făcută în ordine inversă, pentru a sublinia și mai mult care sunt cele mai importante obiceiuri de viață sănătoase.

„Ficatul tău se repară în timp, nu-i ajunge o lună sau două. Dacă începi de astăzi, o să simți efectele benefice de astăzi, dar îți poți repara ficatul, în realitate, în cel puțin un an. De multe ori poate să dureze până la doi ani ca să ajungi de la un ficat intens steatozic la un ficat care arată ca un fund de bebeluș”, a spus medicul Mihail Pautov.

„Ceea ce voi spune este ceva ce funcționează 100%, din experiența mea de chirurg care a văzut și a pus mâna pe mai bine de 3.000 de ficați, la pacienți deschiși”.

Iată cele șapte reguli pe care e nevoie să le respecți.

7 – Odihnește-te cât mai bine și ține post intermitent

„Este foarte important să te odihnești. Atunci când mâncăm, tot ce scoatem din alimente se duce spre ficat, așa că singura odihnă a ficatului este atunci când nu mâncăm. Acesta este unul din beneficiile postului intermitent. Dacă reușiți să mâncați două mese pe zi, să zicem prima masă la 12.00, a doua masă la 12.00, până a doua zi tot la 12.00 ai 20 de ore de odihnă în care ficatul tău se odihnește și astfel se regenerează. Așadar, 20 de ore sau chiar 18 ore pe zi în care nu mănânci nimic, ci doar bei apă, ceai și cafea, este un lucru absolut esențial pentru ficatul tău, pentru ca el să se vindece și să se detoxifieze.”

6 – Redu mâncarea procesată

„Orice este la pungă, orice este ambalat și are un termen de expirare foarte lung, este foarte procesat și nu îți trebuie.”

5 – Mănâncă mâncare integrală și cât mai puțin procesată

„Pe lângă faptul că nu trebuie să fie procesată, poți să găsești integrale, dar care nu sunt integrale, sunt fine – s-a scos coaja din ele, au fost într-un fel măcinate, și aia nu este mâncare integrală. Un alt exemplu este sucul de portocale – nu este o mâncare integrală, pentru că scoțifibrele prin stoarcere. Mâncare integrală este aceea care e exact așa cum crește ea în copac, de exemplu. Dacă vorbim de fructe sau legume, mănâncă-le întregi. Când vorbim de carne, caută carne care nu a fost procesată, ci e fix așa cum a fost tăiată din animal și așa e pusă la cuptor.”

4 – Renunță la 90% din zahăr

„Nu zic să renunți complet, poți să mănânci din când în când o înghețată, de xemplu, dar renunță la tot ce înseamnă zaharuri procesate și zaharuri cu indice glicemic mare, pentru că acestea se absorb rapid. Aici vorbim despre dulciuri, despre zahăr, despre pâine, orez, cartofi, siropuri și tot felul de alte dulcegării. Pentru că tot acest metabolism al carbohidraților se întâmplă în mare parte în ficat. Ficatul tău, în aceste cazuri, este afectat de insulina în exces care e produsă de pancreas.”

3 – Renunță la 90% din alcool

„Nu mai face din alcool o obișnuință zilnică. Chiar dacă ai impresia că nu ești alcoolic, dar bei o bere pe zi sau unul-două pahare de vin pe zi, apoi a doua zi ieși la o terasă și bei niște cocktail-uri… Dacă stai și le pui pe toate acestea pe hărtie o să constați că tu bei prea mult alcool… Eu nu zic să renunți complet la alcool, pentru că merită să te bucuri de viață, dacă alcoolul este una dintre bucuriile tale, dar bea doar o dată la două săptămâni, să zicem. În plus, există multe soluții fără alcool: bere fără alcool…”

2 – Bea cafea

„Există o substanță care ajută cel mai mult la scăderea inflamației ficatului și există studii care demonstrează că persoanele care consumă asta au rate mai mici de ciroză: cafeaua. Poți bea până la maximum cinci cafele pe zi, vorbim despre doze de espresso. Cafeaua este un foarte puternic antioxidant, inclusiv pentru ficat. Se duce la ficat și scade oxidarea din acel ficat.”

1 – Cel mai important: scade în greutate

„Majoritatea ficaților grași și toxifiați erau la persoanele supraponderale sau obeze. Colacul de grăsime de pe abdomen și grăsimea viscerală conțin celule care produc toxine încontinuu pentru ficat. Nu atât mâncarea procesată pe care o mănânci face asta, pentru că persoanele slabe pot mânca și ele mâncare procesată, pot bea alcool sau consuma zaharuri din când în când, dar niciodată nu am văzut o persoană slabă cu un ficat gras”.

„Cel mai important factor pentru acest ficat gras este atunci când pacientul este supraponderal, când are o greutate prea mare. Așa că faceți tot ce puteți pentru a slăbi. Și nu este nevoie să vă doriți să slăbiți în două luni sau ca să intrați în hainele pe care le aveți de acum câțiva ani. Acestea sunt niște gânduri toxice, care de regulă ne împiedică de la slăbit.”

Cum vindeci ficatul gras și bolnav, potrivit medicului Mihail Pautov: „E ceva ce funcționează 100%, din experiența mea de chirurg care a văzut și a pus mâna pe mai bine de 3.000 de ficați”
Foto: captură video Youtube

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: