Redactia.ro
Home » Știri » Curs valutar BNR 18 ianuarie 2021. Ce valori au un euro, un dolar american, un franc elvețian sau o liră sterlină

Curs valutar BNR 18 ianuarie 2021. Ce valori au un euro, un dolar american, un franc elvețian sau o liră sterlină

Curs valutar BNR 18 ianuarie 2021

Curs valutar BNR 18 ianuarie 2021. Banca Națională a României a transmis ce valori au principalele monede de schimb.

Curs valutar BNR 18 ianuarie 2021. Valorile principalele monede

BNR a actualizat cursul valutar. Iată ce valori au principalele monede:
1EUR-4.8740
1USD-4.0405
1CHF-4.5329
1GBP-5.4696

În fiecare zi, Banca Națională a României actualizrază cursul valutar pentru principalele monede europene. Acest lucru se întâmplă în cursul orei 13:00, când Banca Națională a României are ședința dedicată cursului valutar. Iată ce valori au un euro, un dolar american, un franc elvețian sau o liră sterlină.

Curs valutar BNR 18 ianuarie 2021. Cât costă un euro

Euro este iarăși în creștere, după cum arată ședința precedentă a BNR, adică cea de vineri. Astfel, valoarea la care s-a apreciat principala monedă europeană în raport cu leul este 4.8737 de lei. A fost înregistrată o creștere de +0.0009 de lei.

Curs valutar BNR 18 ianuarie 2021. Cât costă un dolar american

Dolarul american este și el în creștere și a ajuns la valoarea de 4.0172 de lei. Creșterea care a fost înregistrată a fost de +0.0114 de lei.

Curs valutar BNR 18 ianuarie 2021. Cât costă un franc elvețian

Și francul elvețian are o valoare mai mare acum , el fiind cotat de BNR la valoarea de 4.5274 de lei. Creșterea înregistrată a fost de +0.0174 de lei.

Curs valutar BNR 18 ianuarie 2021. Cât costă o liră sterlină

La fel ca toate monedele europene, și lira sterlină este în creștere. Aceasta a ajuns să coste 5.4853 de lei.

Ce obiectiv are BNR și ce face să îl îndeplinească

Obiectivul principal al BNR este asigurarea stabilității prețurilor, după cum arată instituția pe site-ul propriu. Iată care este avantajul menținerii stabilității prețurilor, conform Băncii Naționale.

„O rata a inflaţiei scăzută, stabilă şi predictibilă are următoarele avantaje:

diminuează incertitudinile legate de mediul economic simplificând, astfel, problemele decizionale ale agenţilor economici. Planurile de afaceri sunt mai uşor de conceput chiar şi pe un orizont de timp mai îndelungat, fiind diminuată corespunzător ponderea proiectelor investiţionale derulate pe termen scurt. Investiţiile pe termen lung dispun de un potenţial mai ridicat de a crea noi locuri de muncă şi de a contribui treptat la creşterea productivităţii factorilor de producţie.

reduce nivelul ratelor dobânzii pe termen mediu şi lung, ceea ce contribuie la stimularea proiectelor de investiţii. În general, o bancă centrală are capacitatea de a influenţa direct doar dobânzile pe termen scurt (pentru detalii vezi Mecanismul de transmisie al politicii monetare). Dobânzile pe termen mediu şi lung sunt însă cele care au o relevanţă sporită pentru activitatea economică iar acestea depind în mare măsură şi de nivelul inflaţiei anticipate.

creşte transparenţa şi valoarea informaţiei conţinute în preţurile relative ale bunurilor şi serviciilor. Populaţia şi firmele pot observa mai uşor diferenţele reale de preţ între diferite bunuri economice, evitând astfel distorsiunile induse de existenţa unor creşteri generalizate ale preţurilor din economie. Astfel, deciziile de consum şi investiţii ale acestora vor fi mai bine fundamentate. Aceasta conduce la creşterea eficienţei în alocarea resurselor şi implicit la amplificarea potenţialului de creştere economică.

ancorează aşteptările legate de inflaţie ale populaţiei şi firmelor la niveluri reduse, ceea ce contribuie şi mai mult la temperarea ritmului de creştere a preţurilor (pentru detalii vezi rolul aşteptărilor inflaţioniste)”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: