Redactia.ro
Home » Știri » Cutremur de 7,2 pe scara Richter, în Peru. Autoritățile sunt în alertă (Video)

Cutremur de 7,2 pe scara Richter, în Peru. Autoritățile sunt în alertă (Video)

Locuitorii orașului Peru au trăit clipe terifiante. Astăzi după-amiază, în apropiere de granița cu Bolivia s-a înregistrat un cutremur major. Potrivit primelor informații, seismul a avut magnitudinea de 7,2 pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 217,8 kilometri, la ora locală 7 și 2 minute. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere stradale arată cum mai mulţi participanţi la trafic au căzut de pe motocicletele care se aflau în mişcare.

Potrivit imaginilor surprinse de camera de luat vederi, cutremurul a durat în jur de 3 minute. Participanții la trafic au încercat să se adăpostească. Strada s-a umplut de pietoni în doar câteva secunde.

Cutremurul a zguduit puternic mai multe clădiri din La Paz, capitala Boliviei vecine, precum și din orașe peruane precum Arequipa, Tacna și Cusco. Până la acest moment, autoritățile locale și posturile de radio nu au raportat pagube sau victime, potrivit ABC News. Sistemul american de avertizare împotriva tsunami a anunțat că nu a fost emisă nicio alertă de tsunami.

Anterior, Centrul Seismologic European Mediteranean (EMSC) a evaluat cutremurul din Peru la magnitudinea 7.
La începutul acestui an, mai exact la data de 7 ianuarie, un cutremur de 5,6 grade pe scara Richter. Din păcate, a zguduit puternic Lima și orașele învecinate. S-au înregistrat pagube importante, dar și nouă victime care au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Un alt cutremur puternic în Peru, pe 28 noiembrie 2021

În iarna anului trecut, în Peru a avut loc un cutremur puternic, cu magnitudinea de 7,5 pe scara Richter. Seismul s-a produs la ora locală 05.52, în nordul Peru și din fericire nu au fost înregistrate victime.

Potrivit Institutului Național peruan de Geofizică, cutremurul a afectat jungla din nordul țării și o vastă zonă a coastei centrale care se află în vecinătate. Cutremurul a fost resimţit în aproape jumătate din Peru, în nord şi centru, mai ales în regiunile Cajamarca, Piura, Tumbes, Lambayeque, Ancash şi în capitală. La Lima, oamenii au ieşit în stradă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: