Redactia.ro
Home » Știri » Cutremur în România, duminică la prima oră. Seismul a fost resimțit în mai multe orașe ale țării

Cutremur în România, duminică la prima oră. Seismul a fost resimțit în mai multe orașe ale țării

cutremur

Un seism cu magnitudinea de 4,2 s-a produs în zona seismică Vrancea duminică dimineața, conform anunțului Institutului pentru Fizica Pământului. Află în rândurile de mai jos ce magnitudine a avut și care au fost zonele în care a putut fi resimțit.

Un cutremur de peste 4 grade pe scara Richter a avut loc în România

La ora 07:20:04, s-a produs un seism la adâncimea de 130.225 km. Cutremurul a avut loc la o distanță de 52 km V de Focșani, 58 km E de Sfântu-Gheorghe, 75 km E de Brașov, 79 km N de Buzău, 86 km S de Băcau și 97 km SV de Bârlad, conform informațiilor furnizate de INFP. Potrivit celor de la INFP, seismul a avut o magnitudine de 4,2 grade pe scara Richter.

Sunt șanse ridicate ca un seism de peste 7 grade pe scara Richter să aibă loc în România

În contextul în care cutremurele devin mai frecvente în România și în țările învecinate, îngrijorările cu privire la posibilitatea unei mișcări seismice majore cresc în mod constant.

Seismologul Mihai Diaconescu, din cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, a emis recent un avertisment cu privire la probabilitatea producerii unui cutremur major în orice moment.

În special, seismologul a subliniat că există așteptări pentru producerea unui cutremur semnificativ în zona Vrancea, deoarece au trecut câteva decenii de la ultima mișcare seismica cu o magnitudine de peste 7 grade. Potrivit studiilor, specialiștii estimează că la fiecare 30 – 40 de ani, se produce un cutremur de mari proporții în această regiune.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: