După o perioadă activă în politica din România, Daciana Sârbu, fosta soție a fostului prim-ministru Victor Ponta, și-a schimbat radical traiectoria profesională, dedicându-se unei afaceri de succes în domeniul cofetăriei.
La 47 de ani, Daciana Sârbu este implicată în mai multe afaceri, iar una dintre ele este o cofetărie din București, ce a câștigat rapid popularitate.
Originară din Arad, Daciana Octavia Sârbu, fiica fostului ministru al Agriculturii Ilie Sârbu, a început să își construiască cariera politică încă de la vârsta de 19 ani.
A fost membră a Partidului Social Democrat (PSD) până în 2018 și a reprezentat România în Parlamentul European în perioada 2007-2019. În 2014, fosta soție a lui Victor Ponta a ocupat funcția de vicepreședinte al Comisiei de Mediu și Sănătate Publică, fiind implicată activ în politica românească, scrie cancan.ro.
Daciana Sârbu și afacerea cu prăjituri
După o carieră politică de succes, Daciana Sârbu a decis să își schimbe viața profesională și să se concentreze pe afaceri. În 2015, alături de partenera sa Cristina Voicu, a inaugurat prima cofetărie Mara Mura în București.
Afacerea a fost bine primită de public, însă un an mai târziu, cele două au încheiat colaborarea, iar Daciana Sârbu a preluat în totalitate conducerea afacerii. În 2018, afacerea a fost înregistrată pe o nouă firmă, Maramura Cake SRL, iar Daciana Sârbu a început să se dedice total pasiunii sale pentru cofetărie.
La început, afacerea nu a fost una foarte profitabilă. La finalul anului 2018, afacerea raporta zero profit și pierderi în valoare de 81.000 de lei. Cu toate acestea, Daciana Sârbu nu a renunțat. A ales să se retragă din politică și să se dedice complet dezvoltării afacerii sale.
Pasiune și muncă asiduă pentru succes
Pentru a-și îmbunătăți cunoștințele și abilitățile în domeniul cofetăriei, Daciana Sârbu a urmat cursurile unei școli renumite din Franța, specializată în prepararea deserturilor. A învățat de la cei mai buni și a aplicat aceste învățăminte în afacerea sa. În scurt timp, cofetăria sa a devenit un loc foarte apreciat nu doar de bucureșteni, ci și de turiști.
În prezent, Daciana Sârbu conduce un lanț de patru locații de prăjituri în București și are 41 de angajați în subordine. Afacerea sa este considerată un succes remarcabil, iar acest lucru se datorează în mare parte muncii asidue și dedicării pe care a pus-o în acest proiect.
Daciana Sârbu a vorbit despre parcursul său și despre dificultățile întâmpinate pe alistmagazine.ro, mărturisind: „Când am simțit că e sfârșitul acestui drum, am căutat să fac ceva care să îmi aducă bucurie, să mă regăsesc. Am pornit de la pasiunea mea pentru gătit, am mers la școală, și am început acest business dulce.
Sute sau poate chiar mii de ore de muncă, de stres, de planuri, de idei, de dorințe, de gânduri, anxietate, speranță, încredere. Și asta e doar lista scurtă. Ce a prevalat a fost încrederea mea că trebuie să încerc și că cel mai rău lucru care se poate întâmpla este să nu reușesc. Am avut și piedici, am și plâns, dar nu am renunțat.”