Redactia.ro
Home » Știri » Dan Negru, reacție după ce Simona Halep a fost prinsă dopată: „Să găsim doctorul spre care sa arătăm cu degetul!“

Dan Negru, reacție după ce Simona Halep a fost prinsă dopată: „Să găsim doctorul spre care sa arătăm cu degetul!“

GALERIE FOTO (2) siona halep-dan-negru

Simona Halep a picat un test anti-doping realizat în Statele Unite ale Americii, iar în organismul său a fost depistată substanța Roxadustat, Ca urmare, sportiva a fost suspendată temporar și nu va putea juca tenis până la finalizarea investigației. Dan Negru a reacționat la aflarea veștii și a comparat cazul Simonei cu cel al Andreei Răducanu.

Dan Negru intervine în sprijinul Simonei Halep

Simona Halep și-a anunțat fanii că a fost suspendată temporar după ce a picat un test de anti-dopping. Rezultatele indicau faptul că Simona a consumat Roxadustat, o substanță interzisă sportivilor care ar avea ca efect secundar sporirea performanțelor fizice. După aflarea veștii, opiniile s-au împărțit în două tabere, așa cum toți ne-am fi așteptat. Unii iau partea sportivei și sunt de părere că ea nu ar recurge niciodată la un asemenea gest. Alții susțin că sportiva a ingerat substanța în mod voit, fiind perfect conștientă de efectele pe care ea le are asupra organismului.

Dan Negru nu a rămas indiferent și și-a exprimat părerea pe pagina personală de Facebook. Prezentatorul TV a comparat cazul Simonei cu cel al Andreei Răducanu. Gimnastei i-au fost retrase medalii pentru simplul fapt că în organismul ei fusese depistat Nurofenul, un medicament banal care la vremea respectivă era la îndemâna oricui.

andreea raducanu
Dan Negru a comparat cazul Simonei Halep cu cel al Andreei Răducanu
„Am primit fotografia asta cu autograf după Olimpiada de la Sydney unde am avut podium românesc. Andreea Răducan, in mijlocul fotografiei, a fost atunci victima Nurofenului și i-au fost retrase medaliile din cauza unui nătărău de doctor. Atunci, Nurofenul era o pastilă la îndemâna noastră, a tuturor, și am fost solidari cu Andreea. Sper ca și in cazul Simonei Halep să găsim doctorul spre care sa arătăm cu degetul! Să ne agățăm de partea însorită a întrebării. Linia de sosire este abia începutul. E important asta «pentru mai târziu , când acest azi va ieri»”, a fost mesajul lui Dan Negru.

Reacția Simonei Halep după ce a fost prinsă dopată

„Astăzi începe cel mai greu meci al vieții mele: lupta pentru adevăr. Am fost informată că am testat pozitiv la o substanță numită Roxadustat, într-o cantitate extrem de mică. E cel mai mare șoc din viața mea. De-a lungul carierei mele, ideea de a trișa nu mi-a trecut nici măcar o dată prin minte, întrucât e complet opusă valorilor cu care am fost educată. Să înfrunt o situație atât de nedreaptă, mă simt confuză și trădată.

Voi lupta până la final pentru a demonstra că nu am ingerat substanța în cunoștință de cauză și am încredere că, mai devreme sau mai târziu, adevărul va ieși la iveală.

Nu e vorba despre titluri sau despre bani. E vorba despre onoare și despre povestea de dragoste pe care am construit-o cu tenisul în ultimii 25 de ani”.

Ce pedeapsă riscă Simona Halep

Simona Halep este nevoită să demonstreze că nu a consumat Roxadustat în mod intenționat dacă vrea să revină pe terenul de tenis! Dacă nu va putea demonstra acest lucru, Simona va fi nevoită să agățe racheta de tenis în cui și să spună adio turneelor din întreaga lume.

Conform Agenției Mondiale Antidoping, pedeapsa pe care Simona Halep o va primi dacă nu va putea să-și dovedească nevinovăția este una foarte dură. Simona riscă o suspendare din tenis pentru o perioadă de patru ani.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini