Redactia.ro
Home » Știri » Dan Şucu îţi spune cum te poţi îmbogăţi. Afacerea în care să investeşti. Mergi la sigur la câştig

Dan Şucu îţi spune cum te poţi îmbogăţi. Afacerea în care să investeşti. Mergi la sigur la câştig

Dan Şucu, cel care este patronul Mobexpert şi principalul finanţator de la Rapid Bucureşti, și-a început parcursul profesional ca ghid turistic, dar a intrat în sfera antreprenoriatului după Revoluție, când a deschis un mic centru de vânzări en gros.

A construit de unul singur o companie specializată în vânzarea de mobilă.

Ideea i-a venit de la un târg de mobilă

În 1993, omul de afaceri a plecat la un târg de mobilă din Franța, deplasare ce ia adus lui Şucu o idee de afacere pentru România.

„Am plecat la drum cu gândul de a-mi face o afacere din care să-mi pot întreține familia. Voiam să fiu un tată şi un soţ responsabil şi respectat în casa mea.

Nu mai văzusem în România canapele din piele și mi-au plăcut foarte mult. La fel și ideea de mobilier de birou specializat”, a spus Şucu.

Recomandă investiţiile în agricultură

Întrebat în ce domeniu ar putea investi un român şi să meargă la câştig la sigur, Dan Şucu a răspuns simplu: în agricultură.

Indubitabil, afacerea care ar trebui să prospere cel mai mult în România, ar trebui să fie agricultura și prelucrarea produselor agricole. Dacă aș avea vârsta voastră (n.r. – a reporterilor), atunci acolo m-aș orienta.

Un antreprenor trebuie să aibă extrem de multă tenacitate. Trebuie să înțeleagă că de mult mai multe ori pierzi decât să câștigi. Și atunci trebuie să ai capacitatea de a te repoziționa întotdeauna și de a nu îți pierde încrederea. Eu am făcut o grămadă de investiții proaste (n.r. – de când e pe piață). Fac mai des investiții proaste decât investiții bune.

Până la urmă, reușita e o chestiune de om. Și încerc doar să înțeleg omul care îmi prezintă afacerea respectivă și să îmi dau seama dacă omul respectiv este sau nu este cine sper eu să fie„, a spus Dan Şucu.

În ceea ce priveşte viaţa personală, Dan Șucu s-a cunoscut în anul 1985 cu prima sa soție, Camelia Șucu. Cei doi s-au căsătorit și împreună au două fiice, pe Ioana și Cristina.

Mariajul lor nu a rezistat, astfel că în anul 2004 s-au separat, fiind unul dintre cele mai scumpe divorțuri din România. Ulterior, patronul Rapidului s-a însurat cu Diana Lăscărescu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: