Redactia.ro
Home » Știri » Dana Gîrbovan și-a dat demisia

Dana Gîrbovan și-a dat demisia

GALERIE FOTO (2) Dana Gîrbovan și-a dat demisia

Dana Gîrbovan și-a dat demisia . Judecătorul Dana Gîrbovan a fost propusă de Viorica Dâncilă pentru postul de ministru al Justiției, iar la scurt timp, judecătoarea și-a anunțat demisia din magistratură.

Dana Gîrbovan și-a dat demisia din magistratură

Dana Gîrbovan și-a anunțat demisia pe Facebook, la scurt timp după ce prim ministrul, Viorica Dăncilă a propus-o pentru postul de Ministru al Justiției.

Azi, 26 august 2019, la ora 9.00, am înregistrat la Secția pentru judecători a CSM solicitarea de a se lua act de demisia mea din magistratură.

În toată activitatea de judecător am spus ceea ce am crezut și am crezut în ceea ce spun. Chiar dacă nu era pe placul unei majorităti de moment. Odată ce am acceptat de principiu propunerea de a conduce Ministerul Justiției, mi se pare firesc să îmi dau demisia din magistratură, pentru ca procedura efectivă de numire să poată fi inițiată”, a scris Dana Gîrbovan pe Facebook.

Viorica Dăncilă a anunțat remanierea Alinei Birchall

Astăzi, prim -ministrul este așteptat să trimită propunerile de remaniere președintelui Klaus Iohannis. Vineri, Dăncilă a anunțat după ședința Comitetului Executiv al PSD, nominalizările de miniști.

Propunerea pentru Ministerul Justiției este judecătorul Dana Gîrbovan, după ce a anunțat remanierea Alinei Birchall. Iar pentru Ministerul Afacerilor Interne a fost propus Mihai Fifor, Șerban Constantin Valeca a fost propus pentru Ministerul Educației. Iulian Iancu a fost propus vicepremier pe probleme economice.

Judecătoarea Dana Gîrbovan a declarat că acceptă propunerea cu condiția de a-i fi asigurată independența deplină și ca președintele Klaus Iohannis să fie de acord cu acest lucru.

Avocatul Adrian Neacșu a declarat că Dana Gîrbovan a căzut într-o capcană.

Dana Gîrbovan este un profesionist incontestabil, o persoană cu un respect real imens în interiorul sistemului judiciar. În condiţii ideale, o persoană cu profilul profesional, uman şi ideologic al Danei Gîrbovan ar trebui să fie garanţia suficientă că sistemul judiciar poate fi readus acolo unde îi este locul. În afara jocurilor și mizelor politice, de securitate și electorale”, a declarat avocatul .

Dana Gîrbovan este judecător la Curtea de Apel Cluj și președintele Uniunii Naționale a Judecătorilor din România.

Citeste si:Surpriză de proporții la MAI! Pe cine a pus Premierul Viorica Dăncilă secretar de stat

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini