Redactia.ro
Home » Știri » Daniel Osmanovici, cel care a spus „oamenii mor oricum. Și cu, și fără sistem”, și-a dat demisia

Daniel Osmanovici, cel care a spus „oamenii mor oricum. Și cu, și fără sistem”, și-a dat demisia

Daniel Osmanovici

Daniel Osmanovici și-a dat demisia din funcția de purtător de cuvânt al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate după declarația „oamenii mor oricum. Și cu, și fără sistem”.

Fostul prezentator al știrilor de la Antena 1 a demisionat la câteva zile după solicitarea premierului Viorica Dăncilă. „A demisionat vineri. Atunci și-a depus demisia la domnul președinte, la momentul acela nu știam dacă demisia fusese trimisă pe circuit mai departe, trebuie semnată de domnul președinte, așa e procedura la orice instituție și orice serviciu”, a declarat, pentru Mediafax, consilier superior în cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Augustus Costache.

Sistemul cardurilor de sănătate a fost blocat 19 zile luna aceasta, aceasta fiind cea mai gravă avarie de la darea lui în folosință. Întrebat despre această problemă, Osmanovici, ca purtător de cuvânt al CNAS, a spus că: „Oamenii mor şi cu un sistem, şi fără un sistem. Sunt cinic, dar nu vreau să spun că dacă acum a picat sistemul se întâmplă cele mai mari nenorociri de pe planetă. Recunosc că nu e cea mai fericită declaraţie”.

Osmanovici și-a recunoscut greșeala

„Am greșit. Mi s-a părut atât de revoltătoare speculația jurnalistului că din cauza blocajului temporar al platformei online ar putea muri oameni, încât am reacționat într-un mod total nepotrivit și lipsit de empatie. Pentru cine are răbdarea să asculte declarația mea va înțelege mai bine”, a scris joi Daniel Osmanovici, pe pagina sa de Facebook.

„În ultimele 17 zile, am explicat situația de multe ori și am dat zeci de interviuri. Se poate întâmpla să obosești și să greșești. Îmi pare rău. Dincolo de asta, avem o mare responsabilitate față de sănătatea oamenilor și modul greșit în care m-am exprimat și s-a interpretat nu trebuie să afecteze informația că blocajul platformei online nu impactează sănătatea oamenilor. Toți pacienții sunt și pot fi îngrijiți, chiar și cu sistemul informatic temporar offline”, adaugă jurnalistul.