Redactia.ro
Home » Știri » Cine e tânărul din Dumbrava Roșie care a fost arestat după moartea elevei de 16 ani? Cei doi întreținuseră relații sexuale înainte de decesul fetei

Cine e tânărul din Dumbrava Roșie care a fost arestat după moartea elevei de 16 ani? Cei doi întreținuseră relații sexuale înainte de decesul fetei

Băiatul de 19 ani din Dumbrava Roşie, judeţul Neamţ, în locuința căruia a decedat o elevă din Bucureşti în urma unui moment intim, a fost arestat de procurorii DIICOT, împreună cu alți doi traficanţi de droguri.

Cine e tânărul din Dumbrava Roșie care a fost arestat după moartea elevei de 16 ani

Matteo, numele sub care este cunoscut, a fost arestat de procurori pentru trafic de droguri de risc și de mare risc. Arestarea a survenit după ce Shara, o elevă de 16 ani din Bucureşti, a decedat în locuința lui din Dumbrava Roşie, unde o duse după ce amândoi au consumat droguri împreună inițial.

Doi prieteni ai tânărului au fost de asemenea arestați, fiind prinși în flagrant de procurori în timp ce dețineau același tip de drog pe care îl consumase și Shara, eleva care și-a pierdut viața.

Cum s-a petrecut tragedia

În noaptea de 30 spre 31 iulie 2023, tragedia a avut loc când eleva a vizitat casa tânărului din Dumbrava Roșie. Detaliile a ceea ce s-a petrecut în casă nu sunt cunoscute, dar este sigur că în jurul orei 01.20, tânărul a apelat-o pe mama sa, anunțând-o că fata din București este într-o stare gravă, sângerând puternic și fiind inconștientă. În urma acestui apel, mama tânărului a sunat la numărul de urgență 112, solicitând intervenția unui echipaj medical.

Ce au constatat medicii legiști

Echipajul medical care a ajuns la locuința din Dumbrava Roșie a descoperit că eleva suferea de o hemoragie severă în zona genitală. Ulterior, necropsia a revelat cauza decesului, indicând o ruptură de vagin. Jurnaliștii locali din Neamț au relatat că, în timpul audierilor de către poliție, tânărul a explicat că hemoragia s-ar fi produs în cursul unui act sexual, moment în care fata și-ar fi pierdut cunoștința, a început să tremure intens și a decedat.

În timpul necropsiei, medicii legiști au aflat, după efectuarea testelor toxicologice, că elevei de 16 ani îi erau prezente în sânge droguri, mai exact o intoxicație cu metcatinonă. Aceasta este o substanță sintetică utilizată ca alternativă la metamfetamină și este cunoscută și sub numele de efedronă.

Știri inițială

O elevă din București a decedat în urma unui moment intim și consumului de droguri într-o locuință din Dumbrava Roșie. La data de 1 august 2023, procurorii din Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Neamț au arestat trei persoane, cercetate pentru trafic și deținere de droguri de risc și mare risc, în scopul consumului propriu.

Aceste măsuri au fost luate în urma unui eveniment tragic petrecut la 31 iulie 2023, când o minoră de 16 ani a decedat ca urmare a consumului unui drog de mare risc cu substanța activă catinonă. Ancheta a arătat că victima a consumat drogul împreună cu unul dintre inculpați, la domiciliul acestuia.

Pe parcursul investigației, procurorii și polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț au prins în flagrant alți doi inculpați, descoperind că au comercializat și drogul de tip cristal, consumat de minoră și identificat drept cauza principală a intoxicației care a dus la decesul ei.

Cercetările și perchezițiile la fața locului au dus la găsirea a peste 300 de grame de canabis, cântare, grindere și obiecte cu urme de substanță 3-CMC.

La data de 2 august 2023, s-a solicitat Tribunalului Neamț arestarea preventivă a inculpaților pentru 30 de zile.

Comunicatul procurorilor DIICOT subliniază faptul că inițierea acțiunii penale reprezintă o etapă regulată în procesul penal și nu ar trebui să încalce principiul prezumției de nevinovăție.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini