Redactia.ro
Home » Știri » De ce e bine să ţii o mătură după uşa de la intrarea în casă. Cum te-ar putea ajuta asta

De ce e bine să ţii o mătură după uşa de la intrarea în casă. Cum te-ar putea ajuta asta

De ce să presari sare peste mătură? Secretul bunicilor noastre

Iată de ce e bine ca gospodinele să țină o mătură chiar după ușa de la intrarea în casă. Când vei afla și tu semnificația, s-ar putea să vrei să pui în practică acest lucru dacă până acum nu făceai asta.

De ce e bine să ţii o mătură după uşa de la intrarea în casă. Cum te-ar putea ajuta asta

Despre mătură s-au spus și scris multe, având mai multe semnificații. Mulți susțin că are un rol major în superstiţiile şi credinţele lumii, fiind „un obiect magic”, cu rolul de a atrage sau alunga demonii, spiritele rele, a purta noroc ori ghinion în funcţie de modul cum este folosită sau aşezată.

Poate cea mai cunoscută semnificație a ei este legată de faptul că, în mod normal, nu e bine să dai cu mătura când este Sărbătoare, nici în casă și nici în curte, spun creștinii ortodocși, în special. Iată una dintre superstițiile pentru a avea spor în casă și de ce e bine să ţii o mătură după uşa de la intrarea în casă.

În primul rând, obiectul de uz casnic nu trebuie așezat oricum după ușă, ci cu partea cu care cureți suprafața în sus. Odată așezată astfel mătura, ea vă poate apăra de rele și vă va proteja familia și pe cei dragi de anumite situații grele prin care aceștia ar putea trece.

O altă vorbă din popor spune că e bine ca cineva să dea cu mătura dintre ușă spre interiorul casei, apoi gunoiul se strânge și se aruncă. De asemenea, acest lucru o să vă ferească de ghinion. Dacă veți mătura în sens invers, veți arunca sporul din casă.

Nu în ultimul rând, se crede că cine folosește o mătură veche în casă nouă va aduce și necazurile din vechea locuință, unde a stat până să se mute în casa nouă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini