Redactia.ro
Home » Știri » De ce este bine să ţii post negru până la orele 15.00 în Săptămâna Mare? Tainele tradiției, dezvăluite de preotul Vasile Ioana

De ce este bine să ţii post negru până la orele 15.00 în Săptămâna Mare? Tainele tradiției, dezvăluite de preotul Vasile Ioana

Iată de ce este bine să ţii post negru până la orele 15.00 în Săptămâna Mare! Tainele tradiției, dezvăluite de preotul Vasile Ioana.

De ce este bine să ţii post negru până la orele 15.00 în Săptămâna Mare

În timpul Săptămânii Patimilor, biserica îndeamnă credincioșii să țină post negru până la apusul soarelui, după care să ia agheasmă și să mănânce anafură. Dacă acest mod de post nu poate fi respectat în mod riguros, se poate ține post până la ora 15:00.

Părintele Vasile Ioana explică faptul că postul negru se poate întrerupe la ora 15:00 deoarece este momentul la care Iisus Hristos a fost coborât de pe cruce și pus în mormânt. Părintele asigură credincioșii că și postul ținut până la amiază este acceptat și binevenit.

Tainele tradiției, dezvăluite de preotul Vasile Ioana

Vasile Ioana, parohul bisericii „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi” susține în predicile sale că postul negru în Săptămâna Patimilor este benefic pentru credincioși, deoarece le permite să împărtășească, într-un fel, suferința Mântuitorului și să se apropie astfel de Dumnezeu.

„În Săptămâna Mare, haideţi să pătimim împreună cu El ca să ne putem bucura la Înviere cu El, ca să ne putem bucura de victoria prin suferinţă, haideţi şi noi să răbdăm cu El. Haideţi să ne fie foame, că şi Lui I-a fost foame… de lume. Haideţi să răbdăm puţin. Cine poate şi e sănătos să nu mănânce nimic până apune soarele. Nici apă, nimic. Apune soarele, iei trei guri de agheasmă mare, anafură şi apoi mâncare uscată fără ulei toată săptămâna. Cunosc oameni care până miercuri nu mănâncă nimic. Mai mănâncă în Joia Mare, cu untdelemn, că e împărtăşanie în Joia Mare şi de Joia Mare seara nu mai mănâncă nimic până în noaptea de Paşte. Nu poate oricine asta, dar cine are putere şi dragoste de Dumnezeu şi poate şi e sănătos, până seara să nu mănânce nimic.

Cine nu poate aşa, măcar până la 15.00. Eu aici mă încadrez, am şi eu nişte neputinţe ca urmare a muncii pe care o fac, şi mănânc la 15.05. Pentru că Domnul a fost răstignit la ora 12.00 şi a stat pe cruce până la 15.00. Şi atunci, cât e El pe cruce, să fim şi noi împreună în pătimire cu El.Nu poţi nici aşa, bea apă. Dar începe cu agheasma mare. Deci haideţi să fie altfel săptămâna asta. Cu desăvârşire fără relaţii trupeşti, fără ceartă, curăţenie sufletească”, recomandă părintele Vasile Ioana în predica ţinută de Florii.

Sursa foto: Doxologia

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: