Redactia.ro
Home » Știri » De ce este un semn rău atunci când candela se stinge în mod repetat. Explicația preoților

De ce este un semn rău atunci când candela se stinge în mod repetat. Explicația preoților

candela

Candela sau lumânarea este un obiect des întâlnit în rândul credincioșilor ortodocși atunci când se află la Biserică, dar puțini sunt conștienți că aceasta poate fi folosită și în propria locuință. Există beneficii în a avea o lumânare aprinsă în casă, iar în cazul în care aceasta se stinge fără niciun motiv aparent, poate exista o semnificație spirituală importantă. Iată ce reprezintă acest fapt, conform preoților.

Ce semnifică stingerea repetată a candelei, conform preoților

Un obicei frecvent întâlnit în rândul creștinilor este aprinderea de lumânări sau candele în fața icoanelor. În Biserică, această acțiune este efectuată de către preoți și monahi, dar acasă credincioșii pot să o realizeze singuri. Practic, se consideră că prin aprinderea unei lumânări, credincioșii fac o mică ofrandă către Dumnezeu, ca o formă de recunoștință pentru toate binefacerile primite în viață.

În consecință, preoții consideră că aprinderea acestor candele, de obicei în nuanțe de roșu sau alb, reprezintă o expresie a faptului că lumina este simbolul credinței, iar lumina este identificată cu Hristos. Faptul că uleiul și fitilul ard în candelă simbolizează ideea că viața omului ar trebui să fie închinată lui Dumnezeu.

De ce este important să menținem candela aprinsă pentru o perioadă cât mai lungă de timp

În tradiția creștină, stingerea candelei poate fi considerată un semn negativ, deoarece reprezintă un simbol al întunericului și al pierderii credinței. Dacă o candela se stinge fără un motiv aparent, unii cred că acest lucru ar putea fi interpretat ca un avertisment divin sau ca o indicație a unor probleme sau pericole iminente. Prin urmare, în general, se recomandă să se aibă grijă ca lumânările să nu se stingă și să se păstreze flacăra aprinsă ca o expresie a credinței și a speranței în Dumnezeu.

Potrivit mărturiei Preotului Andrei Atudori, este recomandat să menținem candela aprinsă cât mai mult timp posibil. „Candela ne ajută în primul rând la adunarea minții și la odihnirea gândurilor. Lumina lui Hristos luminează tuturor. În Biserica de Răsărit, totul este lumină, căci în toate transpare Hristos, Lumina lumii. De aceea, ține candela aprinsă cât de des poți și dă slavă lui Dumnezeu pentru toate.“, a declarat preotul Andrei Atudori.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: