Redactia.ro
Home » Stiri » De ce femeile nu au voie, de fapt, în Altar. Situațiile excepționale în care le este permis, totuși, accesul

De ce femeile nu au voie, de fapt, în Altar. Situațiile excepționale în care le este permis, totuși, accesul

femeie in altar

Credincioșii creștin-ortodox cunosc și respectă cu sfințenie datinile și tradițiile impuse de biserică. Între normele care ar putea stârni controverse se numără cea conform căreia femeile nu au voie să pășească în Altar. Preotul Eugen Tănăsescu explică motivul pentru care femeile au interdicția de a păși în Altar și care sunt situațiile în care ele au, totuși, permisiunea de a face acest lucru.

De ce femeile nu au voie să intre în Altar

Femeia nu este discriminată în raport cu bărbatul mirean și nici cu preotul. Și totuși, ar spune unii, bărbații intră în altar iar femeile nu. Nu e chiar așa. Și femeile pot intra, în anumite cazuri excepționale, tocmai pentru a sublinia că Biserica nu practică misoginismul, dar nici dezordinea”, explică preotul Eugen Tănăsescu.

Mai mult decât atât, Eugen Tănăsescu subliniază că există situații excepționale în care femeile au voie să intre în Altar. Spre exemplu, în cazul sfințirii unui nou Altar când toată suflarea creștină este invitată să pășească în acest loc ca semn al iubirii divine necondiționate. În plus, femeile au voie să intre în Altar și dacă se află în interiorul unei mânăstiri de maici, explică Eugen Tănăsescu.

Situațiile în care femeile au voie să pășească în Altar

„Femeia nu este discriminată în raport cu bărbatul mirean şi nici cu preotul. Şi totuşi, ar spune unii, bărbaţii intră în altar iar  femeile nu. Nu e chiar aşa. Şi femeile pot intra, în anumite cazuri excepţionale,  tocmai pentru a sublinia că Biserica nu practică misoginismul, dar nici dezordinea.  

Prima situaţie este sfinţirea unui nou Altar. Atunci, toată suflarea creştină poate intra în Altar (şi chiar este chemată), ca semn al iubirii divine, care se va împărţii lumii printr-un nou loc de Jertfă a Trupului şi Sângelui lui Hristos. A doua situaţie este la mânăstirile de maici. O monahie reprezintă (ca şi monahul) o stare excepţională a omului în lume: lasă toate cele ale lumii şi se dăruieşte total lui Dumnezeu, de aceea ele se şi numesc «miresele lui Hristos»”, susține preotul.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: