Redactia.ro
Home » Știri » De ce miros diferit oamenii în vârstă. Nu are legătură cu igiena personală

De ce miros diferit oamenii în vârstă. Nu are legătură cu igiena personală

De ce miros diferit oamenii în vârstă. Nu are legătură cu igiena personală

Iată de ce miros diferit oamenii în vârstă. Mirosul corpului se schimbă de-a lungul vieții, așa că nu are nu are legătură cu igiena personală. Ce au concluzionat unii experți!

De ce miros diferit oamenii în vârstă. Nu are legătură cu igiena personală

Probabil că fiecare dintre noi am realizat, la un moment dat, că mulți oameni în vârstă au sau pot avea un miros specific. Unii spun chiar că este mai degrabă neplăcut și tind să aibă o problemă cu el atunci când știu că vine de la o persoană bătrână, existând astfel un fel de discriminare în funcție de vârstă atunci când vine vorba de modul în care percep oamenii mirosul, potrivit HealthLine.

Experții au făcut și alte studii și au stabilit de ce miros diferit oamenii la anumite vârste. Bebelușii au și ei un miros specific, dar pe măsură ce înaintăm în vârstă, tindem să ne schimbăm izul pentru că mirosul trupului nostru se schimbă de-a lungul vieții.

Trebuie să înțelegem că mirosul specific al oameni în etate nu are legătură cu igiena personală, potrivit experților. În schimb, ar fi rezultatul unor compuși și al modului în care interacționează bacteriile cu pielea. Principalul compus implicat în acest proces e numit 2-nonenal. Atunci când anumiți substanțe chimice sunt procesate în corp, unul dintre rezultatele acestui fenomen este producerea 2-nonenal. Compusul poate explica de ce miros diferit bătrânii. Una dintre cele mai mari surse de 2-nonenal este digerarea acizilor grași nesaturați omega-7, a relatat useit.ro. Până acum, experții au detectat 2-nonenal doar în cazul persoanelor cu vârsta peste 40 de ani. Se pare că nivelul acestui compus crește cu înaintarea în vârstă, potrivit sursei menționate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: