Redactia.ro
Home » Monden » De ce nu a putut Ioana Tufaru, fiica regretatei artiste Anda Călugăreanu, să-și înscrie copilul la școală: „Patru școli m-au refuzat. Mi-a fost foarte greu, am plecat plângând”

De ce nu a putut Ioana Tufaru, fiica regretatei artiste Anda Călugăreanu, să-și înscrie copilul la școală: „Patru școli m-au refuzat. Mi-a fost foarte greu, am plecat plângând”

Iată de ce nu a putut Ioana Tufaru, fiica regretatei artiste Anda Călugăreanu, să-și înscrie copilul la școală!

De ce nu a putut Ioana Tufaru să-și înscrie copilul la școală: „Patru școli m-au refuzat”

Ioana Tufaru, fiica regretatei artiste Anda Călugăreanu și a lui Dan Tufaru, a dezvăluit recent dificultățile prin care a trecut în încercarea de a-și înscrie fiul la școală. Această experiență i-a fost foarte grea și i-a adus lacrimi în ochi, întrucât a fost respinsă de patru școli înainte de a reuși să-și înmatriculeze copilul.

Ioana Tufaru și soțul ei, Ionuț Mardare, au un fiu minunat pe nume Luca. Cu toate că se confruntă cu probleme financiare, cuplul depune eforturi pentru a oferi micuțului o viață decentă. Cei doi s-au căsătorit acum cinci ani, dar au o relație care datează de peste zece ani.

Pentru a-și înmatricula fiul la școală, Ioana Tufaru a întâmpinat numeroase obstacole legate de actul ei de identitate. Ea a dorit să renunțe la numele de familie al tatălui ei și să îl înlocuiască cu numele soțului său, însă acest proces s-a dovedit a fi plin de complicații. Buletinul ei a fost avariat în acest context, ceea ce a condus la neînțelegeri și dificultăți în procesul de înscriere la grădiniță.

Locuind în Sectorul 6 al Bucureștiului, Ioana și Ionuț s-au confruntat cu o regulă care impunea părinților să își înscrie copiii la unitățile de învățământ din sectorul lor de rezidență. Din acest motiv, Ioana Tufaru a fost nevoită să se adreseze mai multor școli înainte de a găsi una care să accepte înmatricularea lui Luca în clasa pregătitoare.

„A fost anulat, s-a făcut o gaură, pentru că în buletin eram Tufaru și a trebuit să merg mai departe la Poliție să îl schimb pe Mardare, ceea ce din păcate nu s-a mai putut pentru că eu aveam buletinul pe Sectorul 3 făcut la socrul meu(…) în momentul în care a fost grav avariat la primărie, avea o gaură. El avea o găurică mică pe margine.Am întâmpinat și probleme pe chestia asta pentru că mi-a fost foarte greu să-l înscriu pe Luca, noi locuim în Sectorul 6 și mi-a fost foarte greu să-l înscriu la grădiniță.

Până mi-a spus cineva să încerc la Grădinița Germană. Apoi a urmat școala, unde patru școli m-au refuzat și m-au trimis să înscriu copilul în Sectorul 3, acolo unde este adresa mea din buletin. Noroc ca prin bunăvoința cuiva s-a putut să-l înscriu și în Sectorul 6.

M-am dus în prima zi de înscriere, cu toate actele pregătite să-l înscriu la școală. Patru școli m-au refuzat. Mă luase plânsul! Am plecat plângând pentru că nu mai știam ce să fac. Era foarte greu să merg cu copilul din Militari unde stăm în Sectorul 6, până în Titan care este Sectorul 3. Am zis o excepție se poate face. Dacă nu as fi reusit nici aici, m-a fi dus la Inspectoratul Școlar”, a povestit Ioana Tufaru, la Wownews.

Ioana Tufaru, mândră de fiul ei

Ioana Tufaru a experimentat bucuria de a deveni mamă la vârsta de 39 de ani, când l-a adus pe lume pe micuțul Luca. Deși băiețelul s-a născut prematur, acesta nu a avut complicații imediate la naștere. Fiica regretatei Anda Călugăreanu se simte extrem de mândră de Luca și este profund fericită că a avut oportunitatea de a deveni mamă.

 „Sinceră să fiu, când a murit mama eu mi-am întors fața dinspre Dumnezeu, dar datorită părintelui Galeriu am și întors fața către Dumnezeu. Dumnezeu cred că m-a iertat și mi l-a dat pe Luca. Chiar dacă am avut viața pe care am avut-o, Dumnezeu m-a iertat și mi l-a dat pe Luca.Luca este cel mai frumos dar de la Dumnezeu care a venit la 39 de ani. Este un copil tot așa, născut prematur, care nu a avut probleme și nici nu are deloc. Sunt mulți copii care vin pe lume prematuri și sunt intubați, el nu a avut probleme”, a spus aceasta.

Ioana Tufaru și Ionuț Mardare au trăit împreună timp de zece ani. Cu toate că cererea în căsătorie a venit din partea tatălui fiului ei, cei doi au hotărât să-și unească destinele acum cinci ani. Ioana a exprimat dorința de a renunța la numele de familie al tatălui său, Dan Tufaru, și să adopte numele soțului ei.

„M-am măritat cu Ionuț din ambiția de a scăpa de numele Tufaru. Voiam să mă rup. Viața mea s-a împărțit în două: viața Tufaru și viața Mardare. Nu-l mai am deloc în acte. Singurul loc unde mai apar cu numele Tufaru este pe certificatul de naștere al lui Luca, pentru că noi atunci nu eram cununați. Nu vreau să fiu înțeleasă greșit, mi-am dorit să mă mărit cu Ionuț, dar am și ținut mult să îmi schimb numele(…) În momentul în care m-am cununat, buletinul meu de identitate a fost grav avariat”, a mai povestit aceasta. 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: