Redactia.ro
Home » Știri » De ce nu ar trebui să folosești aceeași cremă de protecție solară de la un an la altul chiar dacă nu a expirat

De ce nu ar trebui să folosești aceeași cremă de protecție solară de la un an la altul chiar dacă nu a expirat

crema de protectie solara

Chiar dacă crema solară cumpărată anul trecut nu a expirat, este recomandat să nu o mai utilizezi. Specialiștii avertizează că aceste produse își pierd eficacitatea în timp, chiar dacă data de expirare indicată de producător nu a fost atinsă. Iată de ce nu ar trebui să folosești aceeași cremă solară de la un an la altul!

De ce nu ar trebui să folosești aceeași cremă de protecție solară de la un an la altul chiar dacă nu a expirat

Utilizarea cremei de protecție solară în sezonul cald și în timpul expunerii prelungite la soare este esențială. Cu toate acestea, după o perioadă îndelungată de la deschidere, filtrul UV din cremă își poate pierde eficacitatea, astfel că utilizarea cremei respective devine ineficientă. Este important de menționat că acest lucru depinde de modul în care produsul a fost depozitat de la anul trecut și până la momentul actual.

Dacă crema ta de protecție solară a fost expusă frecvent la căldură, a fost lăsată pe plajă sau în mașină, este recomandat să nu o mai utilizezi anul acesta, chiar dacă nu a expirat din punct de vedere al datei. Pentru a determina dacă mai poți folosi crema, verifică informațiile de pe ambalaj.

De cele mai multe ori, pe ambalaj se găsește informația PAO (Perioada După Deschidere), care indică cât timp poți utiliza produsul după ce l-ai deschis. Aceasta este de obicei indicată prin numărul de luni (de exemplu, 12M pentru 12 luni sau 30M pentru 30 de luni). De asemenea, pe ambalaj se poate afla o pictogramă reprezentând o sticlă deschisă, cu un număr alăturat, care indică perioada de utilizare în siguranță a cremei de protecție solară după ce ea a fost deschisă.

De ce sunt devin periculoase pentru sănătate cremele solare expirate

Folosirea unei creme solare expirate de mult timp poate fi extrem de periculoasă. Multe dintre filtrele chimicieUV, precum octocrylenul, care se regăsește în multe creme de protecție solară, pot produce benzofenona în timp, un compus asociat cu riscul de cancer. În cremele solare organice minerale, acest ingredient nu este prezent. Este important să evitați utilizarea cremei solare expirate și să acordați atenție semnelor care indica faptul că aceasta s-a deteriorat: modificarea culorii, mirosului sau consistenței cremei.

Depozitarea corectă a sticlei de cremă solară joacă un rol crucial în menținerea calităților produsului. Este recomandat să păstrați crema într-un loc răcoros și uscat, pentru a preveni deteriorarea prematură a ingredientelor și a asigura eficacitatea sa.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: