Redactia.ro
Home » Știri » De ce nu e bine să lași rufele în mașina de spălat după ce s-a încheiat ciclu de spălare? Puțini s-ar fi așteptat la explicația asta

De ce nu e bine să lași rufele în mașina de spălat după ce s-a încheiat ciclu de spălare? Puțini s-ar fi așteptat la explicația asta

Multe persoane, inclusiv noi, au lăsat hainele umede în mașina de spălat pentru un interval extins de ore (sau chiar mai mult), fie din uitare, fie din lipsa timpului de a le transfera la uscător sau de a le întinde. Iată ce impact poate avea această practică atât asupra hainelor, cât și asupra mașinii de spălat.

Cât pot sta rufele în mașina de spălat după ciclul de spălare

Conform experților, hainele nu ar trebui să rămână în mașina de spălat mai mult de 8 ore, spune Apartmenttherapy.com. Cu toate acestea, e demn de notat că mai multe aspecte necesită luare în considerare, nu doar timpul, pentru a împiedica vestimentația ta să dobândească un miros neplăcut și să dezvolte mucegai, mai ales dacă ai tendința de a lăsa rufele să zacă pentru perioade îndelungate în mașina de spălat.

Păstrarea îmbrăcămintei umede în mașina de spălat pentru un interval îndelungat poate duce la implicații neplăcute atât pentru textile, cât și pentru aparatul electrocasnic în sine. Există câteva motive esențiale pentru a scoate hainele și a le usca adecvat imediat ce ciclul de spălare este finalizat.

Unul dintre aceste motive este proliferarea mucegaiului și bacteriilor. Mașina de spălat, având un mediu umed și întunecos, facilitează creșterea și înmulțirea acestor microorganisme. Când hainele umede rămân în interior, umiditatea captivă favorizează dezvoltarea mucegaiului și a bacteriilor.

Aceste entități microscopice pot genera mirosuri neagreabile și pot compromite integritatea materialului textilelor. În plus, ele pot reprezenta un pericol pentru sănătatea noastră, ducând la reacții alergice și complicații respiratorii.

Un alt argument în favoarea extragerii hainelor după spălare se referă la mirosul persistent de umezeală care poate impregna îmbrăcămintea lăsată umedă în mașină pentru o perioadă extinsă. Acest miros poate persista și după spălări ulterioare și poate contamina și alte textile, conform DailyMail.com.

Ce se întâmplă cu mașina de spălat dacă lași rufe umede în ea

În plus, menținerea articolelor umede în mașina de spălat poate favoriza formarea mucegaiului pe garnitura de cauciuc a aparatului, afectând nu numai aroma hainelor, dar și funcționalitatea mașinii.

Mucegaiul poate dauna garniturii de cauciuc, generând potențial scurgeri de apă și probleme de etanșeitate, diminuând performanța mașinii și conducând, în cele din urmă, la defecțiuni.

Astfel, pentru a preveni aceste inconvenient, este indicat să scoatem îmbrăcămintea din mașina de spălat imediat după încheierea ciclului și să ne asigurăm că aceasta este uscată în mod corespunzător.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: