Redactia.ro
Home » Știri » De ce Regele Charles nu va mai veni în România după încoronare? Îi va putea transmite succesorului său, William, simpatia față de Transilvania? Ce spun specialiștii

De ce Regele Charles nu va mai veni în România după încoronare? Îi va putea transmite succesorului său, William, simpatia față de Transilvania? Ce spun specialiștii

De ce Regele Charles nu va mai veni în România după încoronare? Îi va putea transmite succesorului său, William, simpatia față de Transilvania? Ce spun specialiștii

Iată de ce Regele Charles nu va mai veni în România după încoronare! Îi va putea transmite succesorului său, William, simpatia față de Transilvania? Află ce spun specialiștii!

Ceremonia încoronării Regelui Charles are loc pe 6 mai

Ceremonia de încoronare a noului rege al Marii Britanii, Charles al III-lea, va avea loc sâmbătă, 6 mai 2023, la Londra. Însă, în România, acest eveniment are o semnificație specială, din moment ce Regele Charles a arătat mereu o simpatie aparte față de țara noastră și de locurile sale pitorești, mai ales din Transilvania.

Sorin Mitu, un cunoscut istoric și autor de cărți, afirmă că românii ar trebui să urmărească cu atenție ceremonia de încoronare și să îi acorde o atenție deosebită. Argumentele sale sunt solide: simpatia pe care Regele Charles a arătat-o față de România, relația apropiată dintre cele două Case Regale și, nu în ultimul rând, faptul că Marea Britanie este un aliat important al României.

„Există în primul rând o anume simpatie a românilor pentru fostul prinț de Wales, care a devenit mai nou rege. Știm foarte bine că el a ales să vină de mai multe ori în Transilvania și să-și exprime deschis simpatia față de noi. Ca atare, am putea vorbi de ceva reciproc.

Pe de altă parte, cele două Case Regale, cea britanică și cea românească, au o relație foarte apropiată, lucru care s-a verificat în diverse ipostaze în anii din urmă. Și nu în ultimul rând, el a devenit șeful unei țări care ne este aliat. Iar pentru un aliat ai de multe ori simpatii, știind că trebuie să sari în ajutorul lui, atunci când are nevoie, așa cum și el va face același lucru, la rândul său!”, a explicat  Sorin Mitu pentru Impact. 

De ce Regele Charles nu va mai veni în România după încoronare?

Cu toate acestea, Sorin Mitu nu are așteptări prea mari în ceea ce privește o eventuală vizită a Regelui Charles în România după ceremonia de încoronare. Din cauza îndatoririlor sale de suveran britanic, probabil că libertatea de altădată nu-i va mai fi permisă, iar posibilitatea unei noi vizite în Transilvania sau în România, în general, este destul de redusă.

Totuși, simpatia pe care Regele Charles a arătat-o față de România și locurile sale pitorești nu se va stinge. Astfel, Sorin Mitu consideră că afinitatea specială a fostului Prinț de Wales pentru România va rămâne, chiar dacă acesta nu va mai putea vizita țara noastră.

„Afinitatea specială a fostului prinț de Wales, actualul Rege Charles al III-lea, conform titlului său regal,  față de locurile care l-au impresionat din Transilvania și din România, va rămâne.

Cu siguranță, nu ne va mai vizita, fiindcă îndatoririle sale de suveran britanic nu-i vor mai permite libertatea de altădată. Nu știu dacă îi va putea transmite succesorului său, William, simpatia față de Transilvania! Va trebui să avem răbdare și să asistăm sau nu la o agendă apropiată și din partea actualului Prinț de Wales, așa cum a făcut, cândva, tatăl său”, a mai afirmat Sorin Mitu.

În final, ceremonia de încoronare a noului rege britanic este un eveniment important și semnificativ, nu doar pentru Marea Britanie, ci și pentru România. Prin urmărirea atentă a acestui eveniment, românii pot arăta solidaritate și respect față de aliații lor și, în același timp, pot sărbători afinitatea specială pe care Regele Charles a arătat-o față de țara noastră.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: