Redactia.ro
Home » Stil de viață » De ce să eviți să plantezi agud în curte? Riscuri și probleme majore pe care le poate aduce dudul

De ce să eviți să plantezi agud în curte? Riscuri și probleme majore pe care le poate aduce dudul

De ce să eviți să plantezi agud în curte? Riscuri și probleme majore pe care le poate aduce dudul

De ce să eviți să plantezi agud în curte? Iată ce riscuri și probleme majore poate aduce dudul!

De ce să eviți să plantezi agud în curte?

Agudul, cunoscut și sub numele de Dud Negru, este un copac cu creștere rapidă, originar din China. Cu toate acestea, acesta nu este întotdeauna o alegere bună pentru a fi plantat în curtea ta. Există mai multe motive pentru care trebuie să fii precaut atunci când îți alegi plantele de grădină, iar agudul poate să nu fie întotdeauna cea mai bună alegere.

Riscuri și probleme majore pe care le poate aduce dudul

Primul motiv pentru care trebuie să fii precaut atunci când vine vorba de agud este faptul că acești copaci au rădăcini agresive, care pot ridica trotuarele și pot sugruma canalizările. Aceste rădăcini pot crea probleme pentru proprietarii de case, ceea ce face ca acest copac să nu fie cel mai bun candidat pentru grădina ta.

În plus, copacii fără fructe, crescuți pentru a hrăni viermii de mătase, sunt copaci mari de umbră care au nevoie de tăiere frecventă. Nu este cel mai bun copac, din punct de vedere ornamental, când există atât de mulți copaci mai bine crescuți din care să alegi. Acest lucru face ca agudul să nu fie cel mai atractiv copac din punct de vedere estetic și poate să nu aducă un plus de frumusețe grădinii tale.

Un alt motiv pentru care trebuie să fii precaut atunci când vine vorba de agud este faptul că acest copac produce cantități impresionante de polen. Deși poate nu pare o problemă la prima vedere, polenul atrage un număr mare de insecte și viermii de mătase, care pot distruge și alți pomi aflați în grădina ta. Acest lucru poate duce la probleme cu alte plante din grădină și poate să aibă un impact negativ asupra sănătății plantelor tale.

Dudul are nevoie de suficient spațiu în curtea ta

În plus, fructele agudului sunt purtătoare de greutate și pot lăsa să cadă mai multe fructe decât puteți mânca și, uneori, toate deodată. Acest lucru poate fi o problemă pentru proprietarii de case care nu au suficient spațiu pentru a depozita aceste fructe, sau care nu au timpul sau resursele necesare pentru a le culege și a le utiliza în mod corespunzător.

Astfel, există mai multe motive pentru care trebuie să fii precaut atunci când vine vorba de plantarea agudului în grădina ta. Acești copaci pot avea rădăcini agresive, pot atrage insecte și viermi de mătase și pot produce cantități mari de fructe, ceea ce poate fi o problemă pentru proprietarii de case. Dacă îți dorești să îți îmbogățești grădina cu un copac frumos, există multe alte opțiuni disponibile, iar agudul poate să nu fie întotdeauna cea mai bun

 

Sursa foto: lumeasatului.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: