Redactia.ro
Home » Stil de viață » De ce să pui praf de copt și apă oxigenată în toaletă? Trucul de care nu știai că ai nevoie

De ce să pui praf de copt și apă oxigenată în toaletă? Trucul de care nu știai că ai nevoie

De ce să pui praf de copt și apă oxigenată în toaletă? Trucul de care nu știai că ai nevoie

Cu un simplu truc, poți spune adio produselor scumpe de curățenie pentru toaletă și să te bucuri de o gospodărie impecabilă și eco-friendly. Cum este posibil acest lucru? Ei bine, secretul stă în două ingrediente comune pe care le găsești în cămara ta de bucătărie: praf de copt și apă oxigenată.

De ce să pui praf de copt și apă oxigenată în toaletă

Praf de coptul este recunoscut pentru proprietățile sale abrazive, ceea ce îl face ideal pentru îndepărtarea petelor și murdăriei. Pe de altă parte, apa oxigenată este cunoscută pentru puternicele sale proprietăți dezinfectante, fiind eficientă în eliminarea bacteriilor și a mirosurilor neplăcute. Combinate împreună, aceste ingrediente formează un produs de curățenie eficient și accesibil pentru toaletă.

Pentru a prepara propriul tău produs de curățenie pentru toaletă, amestecă 1/4 cană de praf de copt cu 1/4 cană de apă oxigenată pentru a forma o pastă. Aplică pasta rezultată pe zonele murdare din toaletă și las-o să acționeze timp de 15-20 de minute. După acest interval, freacă ușor suprafața cu o perie de toaletă sau o cârpă și clătește cu apă curată.

Combinația de praf de copt și apă oxigenată oferă un puternic agent de curățenie care poate face minuni în toaleta ta. Praf de coptul ajută la îndepărtarea petelor și a reziduurilor, având proprietăți abrazive delicate care nu vor afecta suprafața toaletei. Pe de altă parte, apa oxigenată acționează ca un dezinfectant puternic, eliminând bacteriile și mirosurile neplăcute.

Beneficiile folosirii acestui produs de curățenie homemade sunt multiple. În primul rând, economisești bani considerabili pe termen lung, evitând produsele de curățenie scumpe. În plus, acest truc simplu și eficient este ecologic, deoarece folosește ingrediente naturale și evită utilizarea produselor chimice agresive.

Deci, în loc să investești în produse scumpe de curățenie pentru toaletă, încearcă acest truc simplu și eficient cu praf de copt și apă oxigenată. Vei fi surprins de eficacitatea acestui produs homemade, iar buzunarul tău va fi recunoscător pentru economia făcută. Optează pentru o curățenie eco-friendly și ieftină în toaleta ta!

Cum să desfunzi toaleta din baie, în doar un minut, cu ajutorul unei sticle

Întreținerea și remedierea problemelor cu toaleta din baie poate fi și o sarcină neplăcută și costisitoare. De aceea, a descoperi un truc simplu și eficient pentru a rezolva blocajele în doar câteva minute poate fi o binecuvântare pentru mulți dintre noi. Iată cum poți desfunda toaleta din baie într-un minut, folosind doar o sticlă de plastic și puțină apă caldă.

Materiale necesare:

 • Mănuși de protecție: Pentru a-ți proteja mâinile de murdărie și bacterii.
 • Sticlă de plastic goală: Optează pentru una cu gâtul lung pentru a obține cea mai bună eficiență.
 • Apă caldă: Aceasta va ajuta la înmuierea obstacolului din conducta de toaletă.

Procesul:

 1. Pregătirea sticlei de plastic:
  • Începe prin a-ți pune mănușile pentru a-ți proteja mâinile.
  • Alege o sticlă de plastic goală și taie partea inferioară a acesteia. Asigură-te că capacul este închis strâns pentru a putea crea presiune.
 2. Aplicarea trucului:
  • Începe prin a scoate cât mai multă apă din vasul toaletei. Reducerea nivelului apei în toaletă va face trucul mai eficient.
  • Umple sticla de plastic cu apă caldă. Temperatura ridicată a apei va ajuta la înmuierea și descompunerea obstacolului.
  • Plasează-ți degetul mare pe partea superioară a sticlei, ghidând astfel sticla spre ieșirea de jos a toaletei.
  • Cu o mișcare rapidă, îndepărtează degetul mare astfel încât apa să înceapă să se verse în țeavă. Exercită presiune pentru o eliberare eficientă a blocajului.
 3. Repetă dacă este necesar:
  • Dacă blocajul nu s-a soluționat complet din prima încercare, repetă procesul până când toaleta este complet desfundată.
 4. Măsuri de precauție:
  • Asigură-te că folosești mănuși de protecție pentru a evita contactul direct cu apa din toaletă.
  • Strânge bine capacul sticlei de plastic pentru a evita scurgerile neașteptate.

Acest truc ingenios cu o simplă sticlă de plastic poate economisi timp și bani, evitând nevoia de a apela la un instalator sau de a investi în soluții chimice costisitoare pentru desfundarea toaletei. Este o soluție rapidă și eficientă, care te poate ajuta să readuci toaleta la funcționarea normală în doar câteva minute. Cu toate acestea, nu uita să iei măsuri de precauție pentru a te proteja și să ai grijă să păstrezi igiena în timpul procesului.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: