Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » De ce se pun pietre în zacuscă? Trucul pe care doar gospodinele experimentate îl știu VIDEO

De ce se pun pietre în zacuscă? Trucul pe care doar gospodinele experimentate îl știu VIDEO

Pe TikTok a apărut un truc controversat, un secret după cum spune utilizatorul platformei! Iată ce rol important ar avea pietrele în rețeta de zacuscă!

De ce se pun pietre în zacuscă?

Puțini știu că pentru a ieși zacusca perfectă ne putem folosi de pietre! Da, ați citit corect, pietre! Acestea ne ajută în prepararea rețetei mult întrăgite de întreaga familie. Iată cum!

„Depinde în ce zonă trăiți, la râu, la munte, de unde, vă duceți în râu, scoateți niște pietre sau la mare. Ia uitați! Eu am aici niște pietre.

Și am pus trei pietre pe fundul tuciului, bine spălate, bineînțeles și așa când amestecăm în acest fel nu se lipește nimic de fund! Un secret pe care vi-l dă prietenul vostru gurmand !”, explică utilizatorul platformei TikTok, în videoclipul postat. 

Astfel că, pentru a nu se lipi nimic de fundul tuciului în care gătiți, pietrele sunt esențiale și vă ușurează munca!

@lasebiacasa De ce pun pietre in zacusca? Va raspund pe scurt la toti. #zacusca #lasebiacasa #pentruprieteniimeigurmanzi #retetesimple #trucuriculinare #sebi #bucatarim ♬ sonido original – LaSebiAcasa

Ce spun internauții

Videoclipul a devenit extrem de viral, strângând peste 72.000 de vizualizări și aproximativ 2400 de reacții. Majoritatea internauților i-au mulțumit bucătarului pentru secret, iar alții au povestit că folosesc pietre și atunci când fac gemuri sau bulion:

„Știam acest secret de la bunica mea când făcea gem de prune mai exact magiun”;

„Bunica mea punea pietre când făcea gem de prune”;

„Eu le pun la sterilizat în apă 20 de minute ,eu am și de 3 ani”,

„Mulțumesc pentru pont Sebi nu știam”;

„Cel mai simpatic bucătar !Am făcut câteva din rețele dvs și mi au ieșit perfecte ptr care vă mulțumesc!!”;

„Pun la bulion”;

„Știam de la mama mea,se pun și la bulion,gem,și bineînțeles zacuscă”;

„Așa făcea bunica pentru bulion și pt Marmelade”, sunt doar câteva dintre comentariile internauților de pe platforma socială. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: