Redactia.ro
Home » Horoscop » De ce sunt 12 zodii și 12 apostoli. Misterul care mereu a intrigat omenirea

De ce sunt 12 zodii și 12 apostoli. Misterul care mereu a intrigat omenirea

12 zodii și 12 apostoli

Deși pare că se contrazic, astrologia și spiritualitatea au fost extrem de strânse în trecut. Astrologia a pornit ca o formă de divinație ce se baza pe mișcările corpurilor cerești din momentul nașterii.

Să nu uităm că Paștele ortodox se stabilește în funcție de echinocțiul de primăvară, iar catolicii se ghidează după fazele lunii. De asemenea, în Biblie, e pomenită prezența celor Trei Magi la naşterea Mântuitorului, care se ghidaseră după o anumită stea de pe cer. Astfel, religia și astrologia nu se anulează reciproc, ci amanândouă sunt strâns legate de natură și de influența ei asupra oamenilor.

Anumiți astrologi chiar fac legătura dintre astrologie și religie. De exemplu, astrologul american Tiara Starr consideră că e o legătură strânsă între cele 12 zodii și 12 apostoli ai Mântuitorului Iisus. Specialista a analizat scrierile biblice pentru a depista personalitatea celor 12 ucenici ai lui Iisus. Astfel, ea a regăsit trăsături specifice fiecărui semn zodiacal.

12 zodii și 12 apostoli. Care sunt trăsăturile comune

Prezentăm în continuare corelația făcută de Tiara Starr. Acestea sunt doar presupuneri și interpretări personale ale astrologului.

Berbec – Petru

Este un lider înnăscut, Petru fiind considerat fondatorul Bisericii Creștine și liderul bisericii catolicilor. Se consideră că Papii de la Vatican sunt succesorii lui Petru. În scrierile biblice e notat că Petru era iute la mânie, dar era un om foarte drept. Așadar se vede o asemănarea cu zodia Berbec.

12 zodii și 12 apostoli. Taur – Simon Zilotul

Gruparea ziloţilor a opus rezistență în fața regimului impus de Imperiul Roman. Simon Zilotul spunea întotdeauna ce gândea și nu era dispus să plătească bani către stăpânire. Era un om preocupat de bani și dornic de avuții, asemenea zodiei Taurului. Însă, un om calculat și înțelept.

Gemeni – Iacob al lui Alfeu

A devenit predicator la biserica din Ierusalim, datorită talentului de orator. Era o fire orgolioasă, caracteristică nativilor Gemeni, despre care este cunoscută și latura lor duală, regăsită și la Iacob al lui Alfeu.

Rac – Andrei

Fratele lui Petru, Andrei, era o fire singuratică, pentru care familia era mai presus de orice. Loialitatea pe care, în mod normal, o regăsim la zodia Rac, o vedem și în acest apostol, un om de o sensibilitate aparte.

12 zodii și 12 apostoli. Leu – Ioan

Și Ioan a fost văzut ca un lider al Bisericii Creștine, datorită scrierilor sale din cărţile Noului Testament. Din acestea reiese și personalitatea sa, interpretată de astrologi ca fiind una laudativă, asemenea zodiei Leu.

Fecioară – Filip

Sfântul Filip, este cel care după Cina cea de Taină, a îndrăznit roage pe Domnul să le arate pe Tatăl, zicând: ”Doamne, arată nouă pe Tatăl şi destul ne este nouă.”. Este o fire analitică și foarte atentă la detalii.

Balanţă – Bartolomeu

Sfântul Bartolomeu, cunoscut drept Natanael, este un bun comunicator și un om cu simțul umorului. A fost considerat unul dintre cei mai convingători apostoli.

Scorpion – Toma

Numit și Toma Necredinciosul, era un om cu o fire suspicioasă. El nu a crezut în Învierea lui Iisus, pentru că nu văzuse cu ochii lui minunea. Acest lucru este similar zodiei Scorpion, care doar când primește dovezile de care are nevoie.

12 zodii și 12 apostoli. Săgetător – Iacob

Fiul lui Zevedeu, Iacob, a fost un lider al Bisericii, alături de Petru și de Ioan. Era un om erudit și neclintit în credințele sale. A fost primul executat dintre cei 12 martiri.

Capricorn – Matei

Matei a avut funcție politică în guvernul Imperiului Roman și era cel care colecta taxele. A fost un om muncitor și organizat, cu respect pentru autoritate.

Vărsător – Iuda Tadeu

Se pare că personalitatea lui Iuda ar fi fost specifică pentru nativii din zodia Vărsător. El era măcinat în permanență de incertitudini și curiozități.

Peşti – Iuda Iscarioteanul

Și Peștii au asociat un apostol, și anume Iuda, cel care l-a trădat pe Iisus pentru 30 de arginți. De multe ori, nativii Pești ajung în situații dificile, din care nu văd ieșirea fără a recurge la gesturi extreme.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: