Fie că recunoști sau nu, cartofii prăjiți de la McDonald’s sunt o delicatesă pe care mulți o gustăm ocazional. Cu toate acestea, puțini dintre noi cunosc în detaliu procesul de preparare al acestora.
Acești populari cartofi prăjiți, serviți în restaurantele fast-food menționate, sunt creați folosind nu mai puțin de 19 ingrediente. Cu toții suntem conștienți că un consum regulat de fast-food nu este recomandat pentru o stare de sănătate bună, iar motivele pentru acest lucru sunt variate.
Cartofii buni de la McDonald’s
Fast-food-ul, în general, este bogat în grăsimi saturate și trans, ceea ce poate duce la creșterea nivelului de colesterol și la un risc crescut de afecțiuni cardiace. În plus, acest tip de mâncare este adesea încărcat cu sodiu, care poate crește tensiunea arterială și riscul de accident vascular cerebral. Dependența de acest tip de mâncare poate duce la o lipsă de aport adecvat de nutrienți esențiali pentru organism, ceea ce poate avea consecințe negative pe termen lung.
Cu toate acestea, este important să menționăm că, dacă îți dorești vreodată să savurezi un produs McDonald’s, nu înseamnă că nu poți gusta un sandwich sau câțiva cartofi prăjiți. Este adevărat că, cel puțin cartofii prăjiți de la McDonald’s au un gust extraordinar. Dar știai care este secretul din spatele gustului lor deosebit? Puțini sunt cei care cunosc metoda de preparare a acestora, care constă într-un proces tradițional în două etape.
Ce conțin cartofii prăjiți de la McDonald’s
În primul rând, cartofii sunt scufundați în ulei încins timp de aproximativ un minut pentru a fi parțial gătiți și pentru a elimina excesul de amidon. Apoi, sunt lăsați să se răcească pentru câteva minute și sunt prăjiți din nou pentru a obține o crustă exterioară crocantă. Uleiul utilizat pentru prăjirea cartofilor prăjiți este amestecat cu o aromă naturală de carne de vită, care conferă acestui preparat specificitatea sa de gust.
Poate vei fi surprins să afli că acest preparat de la McDonald’s conține nu mai puțin de 19 ingrediente. Nu este o glumă! Iată lista completă a acestora: cartofi, ulei de canola (două tipuri), ulei de soia (două tipuri), ulei de soia hidrogenat (două tipuri), aromă naturală de carne de vită, grâu hidrolizat, lapte hidrolizat, acid citric (două tipuri), dimetilpolisiloxan (două tipuri), dextroză, pirofosfat acid de sodiu, sare, ulei de porumb și TBHQ.