Redactia.ro
Home » Știri » De ce survolează Putin deasupra Mării Negre cu patrule permanente ale aviaţiei ruse echipate cu rachete hipersonice? Motivul explicat de liderul de la Kremlin

De ce survolează Putin deasupra Mării Negre cu patrule permanente ale aviaţiei ruse echipate cu rachete hipersonice? Motivul explicat de liderul de la Kremlin

Rusia, decizie de ultimă oră în privința României. Ce a hotărât Putin! Nimeni nu se aștepta la așa ceva

De ce survolează Putin deasupra Mării Negre cu patrule permanente ale aviaţiei ruse echipate cu rachete hipersonice? Iată motivul explicat de liderul de la Kremlin!

De ce survolează Putin deasupra Mării Negre cu patrule permanente ale aviaţiei ruse echipate cu rachete hipersonice

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat miercuri că aviaţia rusă va desfăşura acţiuni de patrulare permanentă cu avioane MiG-31 echipate cu rachete hipersonice Kinjal deasupra Mării Negre. Această decizie a fost explicată de liderul de la Kremlin în contextul conferinţei de presă de la Beijing, după o întrevedere cu omologul său chinez Xi Jinping.

Putin a subliniat că această acțiune nu reprezintă o amenințare și a explicat motivul principal pentru care Rusia a luat această măsură. În primul rând, Forțele Aerospațiale ale Rusiei vor patrula în mod permanent zona neutră a spațiului aerian deasupra Mării Negre, ceea ce implică o prezență mai consistentă în regiune.

„Ceea ce anunţ acum nu este o ameninţare. La ordinul meu, Forţele Aerospaţiale încep să patruleze în mod permanent zona neutră a spaţiului aerian deasupra Mării Negre”, a declarat Putin la o conferinţă de presă la Beijing după o întrevedere cu omologul său chinez Xi Jinping, relatează stirileprotv.ro.

De asemenea, Putin a menționat că avioanele MiG-31 utilizate în aceste misiuni sunt echipate cu rachete hipersonice Kinjal, care au o rază de acțiune de peste 1.000 de kilometri. Acest lucru le permite să ofere o capacitate de reacție rapidă în cazul unor situații neprevăzute sau amenințări la adresa securității Rusiei.

Un alt motiv important pentru desfășurarea avioanelor MiG-31 în zona Mării Negre este capacitatea de control asupra zonei Mediteranei. Putin a subliniat că, în prezent, Mediterana este scena unui conflict între Israel și gruparea islamistă Hamas. Prin amplasarea avioanelor în regiune, Rusia poate avea o prezență mai activă și poate contribui la monitorizarea situației.

Motivul explicat de liderul de la Kremlin

Putin a fost foarte clar în a sublinia că această mișcare nu trebuie interpretată ca o amenințare, ci mai degrabă ca un gest de asigurare a securității și stabilității în regiune. Cu toate acestea, această decizie vine într-un context tensionat, în care au avut loc și schimburi de focuri în regiunile de conflict, precum Marea Azov.

„Am avertizat că aceasta nu este o ameninţare, dar noi vom efectua un control vizual, un control cu ajutorul armamentului asupra a ceea ce se întâmplă în Marea Mediterană”, a explicat liderul de la Kremlin, conform sursei citate anterior. 

Este important de menționat că rachetele Kinjal sunt considerate de către Rusia ca fiind dificil de interceptat, dar există opinii contradictorii cu privire la eficacitatea lor reală în cazul unui conflict. Ucraina, de exemplu, susține că a reușit să doboare astfel de rachete după ce a primit sisteme antiaeriene Patriot de la SUA, în timp ce Rusia pretinde că a distrus cel puțin un sistem Patriot cu rachetele Kinjal.

Astfel, decizia de a desfășura avioanele MiG-31 echipate cu rachete Kinjal deasupra Mării Negre are motive legate de securitatea și monitorizarea zonei, precum și de asigurarea unei capacități de reacție rapide în caz de necesitate. Cu toate acestea, această mișcare trebuie privită în contextul mai larg al tensiunilor regionale și trebuie urmărită cu atenție evoluția situației.

 

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: