Redactia.ro
Home » Știri » De trei ori mai puțini candidați la Şcoala de Poliţie. Câți tineri s-au înscris la Câmpina

De trei ori mai puțini candidați la Şcoala de Poliţie. Câți tineri s-au înscris la Câmpina

Este record negativ la înscrierile de la școlile de Poliție. De trei ori mai puțini candidați s-au înscris la examenul de admitere de la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina pentru sesiunea din aprilie-mai 2022.

De trei ori mai puțini candidați la Şcoala de Poliţie

3.635 de candidaţi s-au înscris pentru a susţine examenul de admitere în Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina pentru sesiunea din aprilie-mai 2022. Este un record negativ al ultimilor ani, având în vedere că la sesiunile anterioare numărul tinerilor înscrişi era triplu.
În septembrie 2021, aproape 10.000 de tineri şi-au depus dosarele de înscriere. A fost ulitma sesiune de admitere în care examenul pentru şcolile postliceale din subordinea MAI era organizat în forma clasică: test grilă la limba română şi limbă străină.
Reprezentanţii MAI au fost surprinşi de numărul extrem de mic de tineri care s-au arătat interesaţi, în acest an, de o carieră în poliţie, scrie adevărul.ro. Potrivit sursei citate, modificarea radicală a examenului de admitere i-a determinat pe mulţi dintre absolvenţii de liceu să se reorienteze către alte şcoli.

Cum va fi organizat examenul pentru viitorii polițiști

Examenul va fi organizat în a doua parte a lunii aprilie, numărul de locuri scoase la concurs fiind de 1340. Începând cu sesiunea de admitere din aprilie-mai 2022 vor avea şanse să fie admişi tinerii care vor dovedi că înţeleg şi pot aplica legile specifice meseriei. Examenul nu se va rezuma doar la un test-grilă din limba română şi o limbă străină, ci va fi mult mai complex conţinând inclusiv jocuri de rol în timpul cărora candidaţii vor trebui să dea dovadă că au capacitatea să poarte un dialog coerent, ferm bazat în special pe noţiuni din legislaţie.
Practic, se urmăreşte astfel aptitudinea viitorului poliţist de a interacţiona cu cetăţenii, capacitatea de a se exprima în public, de a lua decizii legale într-un timp scurt.
Potrivit informaţiilor oficiale postate pe site-ul Şcolii de Poliţie de la Câmpina, fiecare modul de examen va avea o anumită pondere la nota finală: limba română – 40%, limba străină – 15%, legislaţia specifică Ministerului Afacerilor Interne, precum şi instituţiilor politice ale statului – 20%, exerciţii de evaluare a capacităţii de analiză şi sinteză – 15%.
În plus, nota obţinută la proba sportivă va conta la media finală. Pentru a deveni elevi ai şcolilor de poliţie, candidaţii trebuie să cunoască noţiuni din Constituţia României, lgislaţia specifică MAI privind modul de organizare, funcţionare şi atribuţiile Poliţiei Române, noţiuni despre principalele instituţii ale statului (parlament, guvern, preşedinţie, administraţie publică şi autoritatea judecătorească), Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, Codul de etică şi deontologie al poliţistului. Pe lângă legislaţie, candidaţii trebuie să stăpânească elemente de logică: argumentarea si structura argumentării, propoziţii categorice și altele.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: