Redactia.ro
Home » Știri » Decizie de ultim moment! Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor, scapă de arestul la domiciliu

Decizie de ultim moment! Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor, scapă de arestul la domiciliu

Decizie de ultim moment! Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor, scapă de arestul la domiciliu

Printr-o decizie recentă, Cornel Dinicu, proprietarul Fermei Dacilor, a scăpat de arestul la domiciliu. Judecătorii de la Judecătoria Ploiești au respins propunerea procurorilor de prelungire a acestei măsuri preventive și au decis înlocuirea ei cu controlul judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Decizie de ultim moment

Cornel Dinicu a fost arestat preventiv la începutul lunii ianuarie, fiind acuzat de distrugere din culpă în legătură cu incendiul devastator care a distrus pensiunea din localitatea Tohani, județul Prahova. Pe data de 1 februarie, el a fost plasat în arest la domiciliu.

În dosarul incendiului de la Ferma Dacilor, administratorii complexului turistic Cornel Dinicu, Vitomir Adrian Ristin și Adelina Elena Ilie, sunt acuzați de distrugere din culpă, fapt care a condus la decesul a opt persoane.

Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor, scapă de arestul la domiciliu

Potrivit anchetatorilor, construcția principală a complexului, care includea restaurant, bucătărie și spații de cazare, a fost realizată fără avizele și autorizațiile necesare, iar măsurile luate ulterior pentru conformare legalității au fost făcute cu încălcarea normelor legale.

De asemenea, unitatea turistică a funcționat fără respectarea prevederilor legale privind apărarea împotriva incendiilor și fără avizele necesare pentru securitatea la incendiu, creând astfel premisele pentru izbucnirea și propagarea incendiului în decembrie 2023.

„De asemenea, trebuie precizat că unitatea turistică a funcţionat cu încălcarea prevederilor Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, HGR nr. 571/2016 pentru aprobarea categoriilor de construcţii care se supun avizării şi/sau autorizării privind securitatea la incendiu şi a normativelor aplicabile în domeniu, respectiv fără obţinerea avizelor şi a autorizaţiilor ce ar fi trebuit emise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă pentru funcţionarea corespunzătoare şi fără respectarea normelor privind securitatea la incendiu. Situaţia expusă anterior a creat premisele izbucnirii şi propagării la data de 26 decembrie 2023, în jurul orei 05,45, a unui incendiu (…), sursa probabilă a incendiului fiind ‘efectul termic al curentului electric”, preciza anterior Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

Potrivit procurorilor, societatea comercială era conectată la rețeaua electrică în baza unui contract încheiat în 2014, însă puterea consumată era insuficientă pentru necesitățile unei pensiuni, fapt ce a contribuit la izbucnirea incendiului.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: